«Τι ομάδα είσαι ρε;» Η λάθος απάντηση σημαίνει σφαγή. Ένας 18χρονος δολοφονήθηκε. Ένας ακόμη 14χρονος σώθηκε την τελευταία στιγμή με αιμάτωμα στο συκώτι. Ποιοι είναι οι τραμπούκοι που γυρίζουν και σκοτώνουν τους «εχθρούς»; Είναι οι οπαδικοί στρατοί, τα τσιράκια των αφεντικών των ομάδων, που ανταμείβονται μ’ ένα εισιτήριο για τον αγώνα, με μία εκδρομή στα εκτός έδρας, με την σάπια αλληλεγγύη των μελών της «θύρας», με το αίσθημα του ανήκειν κάπου, με την πίστη στην «ομάδα-θρησκεία» και τον αρχηγό-ιδιοκτήτη, πρότυπο της μαγκιάς και του μάτσο, του «ηγέτη» που μπαίνει στο γήπεδο οπλοφορώντας, δίνοντας το «σύνθημα» εξόντωσης του «εχθρού».
Σε όλο τον κόσμο, «επιχειρηματίες» εγκληματικής δράσης αγοράζουν ομάδες για να αντισταθμίσουν το βρώμικο έργο τους με τη λαοφιλία του Προέδρου της ομάδας. Από τον Εσκομπάρ στην Κολομβία, έως τον Αρκάν στη Σερβία και από το γιο του Καντάφι ως το λαμόγιο της τοπικής ομάδας, το έγκλημα κρύβεται πίσω από μία μπάλα.
Πίσω από το θέαμα του ποδοσφαίρου γυρνάει ένας τεράστιος στημένος τζόγος, αλλά και τα ναρκωτικά, το λαθρεμπόριο καυσίμων, το τράφικινγκ, το εμπόριο όπλων…
Το κράτος νομιμοποιεί θεσμικά την εγκληματική δραστηριότητα με τους «συνδέσμους» των οπαδών. Νέοι, κυρίως άνεργοι, στρατολογούνται από τις λαϊκές γειτονιές και γίνονται μέλη των οπαδικών «στρατών», όπου αφού δείξουν «χαρακτήρα», «σφάζοντας» εχθρούς, βρίσκουν δουλειά, γίνονται μπράβοι, υπάλληλοι στα πρατήρια καυσίμων κ.ά. Ο 22χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 18χρονου Άλκη φέρεται να ήταν θαμώνας στον «Σύνδεσμο Φιλάθλων ΠΑΟΚ Θύρα 4» στην Παλαιών Πατρών Γερμανού όπου νωρίτερα έγινε έφοδος της αστυνομίας και εργάζεται σε γνωστό μπαρ της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή των Λαδάδικων(δεν διευκρινίζεται αν είναι μπράβος).
Η απάντηση στην ερώτηση «τι ομάδα είσαι ρε;» δεν είναι απλή, κρύβει όλο το «πύον» της ελληνικής κοινωνίας και πολιτείας…