Τρία χρόνια από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

[ ARTI news / Ελλάδα / 11.04.24 ]

 Πέρασαν τρία χρόνια από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, του δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε γιατί τόλμησε να καταγγείλει ότι «… Μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογραφικά μεγαλοστελέχη, εκκλησία, αστυνομία, δικαιοσύνη, κακοποιοί. Περιπεπλεγμένοι σ’ ένα κύκλο δυναστείας και καταδυνάστευσης των αφελών ρομαντικών οδοιπόρων -κατά παράφραση του Ρουσσώ- που εν πολλοίς συγκροτούν το μεγάλο κοινωνικό στρώμα. Ένας κύκλος που όλοι γνωρίζουν όλους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κυκλοφορία και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.».

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ χωρίς ακόμη να έχουν λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη οι δολοφόνοι του, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ:

«Η ΕΣΗΕΑ από την πρώτη στιγμή τόνισε, ότι η εξιχνίαση της υπόθεσης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τον δημοσιογραφικό κόσμο. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, έχουμε απευθύνει επανειλημμένως προφορικά και γραπτά υπομνήματα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ αφιερώσαμε ολόκληρο το έτος 2023 στη μνήμη του με διάφορες δράσεις, προβολή του θέματος και υπενθύμιση ότι το ενδιαφέρον μας δεν έχει ατονήσει και δεν πρόκειται να ατονήσει μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η ελληνική και διεθνής δημοσιογραφική κοινότητα των δημοσιογράφων ζητούν να συλληφθούν οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος, να οδηγηθούν οι φερόμενοι ως εκτελεστές του εγκλήματος στη δικαιοσύνη και να αποκαλυφθούν τα κίνητρά τους και όλες οι πτυχές της υπόθεσης, η οποία αποτελεί κηλίδα για το επίπεδο του κράτους δικαίου στη χώρα καθώς και για την ασφάλεια των δημοσιογράφων.»