Το τραγούδι δεν είναι έγκλημα

[ ARTI news / Ελλάδα / 03.06.21 ]

Είναι αδίκημα να τραγουδάς σε μια πλατεία; Είναι, όπως φαίνεται σε βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και το οποίο δείχνει αστυνομικούς της Ρόδου να συλλαμβάνουν μια γυναίκα που τραγουδούσε στην κεντρική πλατεία της Μεσαιωνικής Πόλης.

Μια σύλληψη που έγινε τη Δευτέρα 31 Μαΐου και για την οποία χρειάστηκε να κινητοποιηθούν δυο αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. και δυο ενός περιπολικού για να… ακινητοποιήσουν μια πλανόδια τραγουδίστρια που είχε την ατυχή έμπνευση να στήσει ένα μεγάφωνο στο κέντρο της πλατείας για να παίζει μουσική κι εκείνη να τραγουδά για να διασκεδάσει τους λιγοστούς τουρίστες.

Η ευχάριστη, όμως, νότα δεν κράτησε πολύ -ούτε μισή ώρα- αφού έφτασαν στην πλατεία οι ανωτέρω αστυνομικές… δυνάμεις που, αδιαφορώντας για όσους τις παρακολουθούσαν, μετά από σύντομη συνομιλία μαζί της, άρχισαν να τραβολογούν τη γυναίκα για να τη συλλάβουν. Παρά τα ειρωνικά σχόλια του κόσμου -ακούγεται στο βίντεο άνδρας που δίνει «συγχαρητήρια» στους αστυνομικούς γιατί «έλυσαν τα εγκλήματα»- και τη γυναίκα που τους φωνάζει «Ντροπή σας για την Ελλάδα. Δεν έχετε το δικαίωμα να το κάνετε», εκείνοι συνεχίζουν το έργο τους και τη βάζουν στο περιπολικό.

Οι εικόνες αυτές, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων χρηστών του ίντερνετ οι οποίοι και προέβαιναν σε πλήθος αρνητικών για την κυβέρνηση σχολίων. «Επιτέλους ξεκίνησε η αντεπίθεση στο οργανωμένο έγκλημα ο @chrisochoidis!!! Τώρα θα κοιμόμαστε με ανοιχτά παράθυρα που συνελήφθη η εγκληματίας μουσικός στην Ρόδο», έγραφε ένας. «Στη #Ρόδο εξαρθρώθηκε μια επικίνδυνη σπείρα μουσικών. Μπράβο τους γιατί μπορεί να ανεχόμαστε βιασμούς, εν ψυχρώ δολοφονίες, μαφιόζικες εκτελέσεις, αλλά στους μουσικούς του δρόμου θα είμαστε αμείλικτοι. Όλα έχουν και ένα όριο», σχολίαζε άλλος, ενώ ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος έγραφε: «Το πλήγμα κατά του οργανωμένου εγκλήματος είναι συντριπτικό. Ο Χρυσοχοΐδης και οι προστάτες του επελαύνουν. Ο νόμος και η τάξη είναι εδώ…».

Στο μεταξύ αστυνομικές πηγές στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στην προσπάθειά τους να σώσουν ό,τι μπορούσε να σωθεί περιέγραφαν τα γεγονότα ως εξής: Οι αστυνομικοί πήγαν στην πλατεία μετά από καταγγελία καταστηματάρχη για ενοχλητικό άτομο και όταν πήγαν να ελέγξουν τη γυναίκα, εκείνη αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της με συνέπεια να τη συλλάβουν για απείθεια.

Το γεγονός δεν άφησε ασχολίαστο ο ΣΥΡΙΖΑ, με την τομεάρχη Πολιτισμού να εγκαλεί την κυβέρνηση.

Η Σία Αναγνωστοπούλου καταγγέλλει ότι «η κυβέρνηση κάνει τα πάντα, έτσι ώστε ο πολιτισμός αν δεν  παραμένει το ''τυφλό'' σημείο στην οπτική της, να φαντάζει μάταιος και επικίνδυνος, χωρίς κοινωνική αξία και οι εργαζόμενοι σ' αυτόν να είναι οι ξεχασμένοι παρίες που τολμούν να έχουν και ανάγκες».

Πηγή: ΕφΣυν