Το «ξύπνημα της Αριστεράς»

[ ARTI news / Κόσμος / 13.04.22 ]

Ο πρώην Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς επέκρινε τον Πρόεδρο Μπάιντεν και μίλησε στους φοιτητές του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, στο Σάρλοτσβιλ για το «Πώς να σώσετε την Αμερική από την Αριστερά που ξύπνησε»!

Αλλά ποια είναι η κατά Πενς «αριστερά που ξύπνησε»; Αριστερά είναι ο... Τζο Μπάιντεν που τάσσεται υπέρ της “cancel culture” και κατά της έμφυλης βίας, λέγοντας πως «όταν (οι γυναίκες) λένε όχι, είναι όχι»! Όσο για τον Μπέρνι Σάντερς, που προσπαθεί (έστω μέσω τουίτερ) να στηρίξει την οργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως συνέβη στην Amazon, αυτός λογίζεται ακροαριστερός!

Ποιες είναι οι διαχωριστικές γραμμές Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών(αριστερών!) στις ΗΠΑ; Οι δευτερεύουσες πολιτισμικές διαφορές: το θέμα της άμβλωσης, της δαρβινικής θεωρίας της εξέλιξης, της ανωτερότητας ή όχι της λευκής φυλής, το κίνημα των μαύρων και των γυναικών κ.ά.. Δεν είναι αμελητέα αυτά τα θέματα, υπερφαλαγγίζουν όμως τη βασική αντίθεση μεταξύ των «πάνω» και των «κάτω», του κεφαλαίου και της εργασίας. Δεν είναι τυχαίο ότι η προσπάθεια των εργαζομένων να συνδικαλιστούν, όπως συνέβη στην Amazon, αντιμετωπίζει τις αφόρητες πιέσεις των εργοδοτών και την πολιτική αντίδραση της δεξιάς και της ακροδεξιάς, που μιλούν για το «ξύπνημα της Αριστεράς»!