Το ναζιστικό μόρφωμα εξακολουθεί να δρα με την ανοχή της κυβέρνησης

[ ARTI news / Ελλάδα / 27.01.21 ]

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση «ενδεδυμένη με τον μανδύα πολιτικού κόμματος», αυτή ήταν η ιστορική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, αλλά το ναζιστικό μόρφωμα, παρά την πολιτική και ποινική καταδίκη του, εξακολουθεί να δρα με την κυβερνητική ανοχή. Ο υπαρχηγός της εξακολουθεί να διαφεύγει, ενώ ομάδες της εγκληματικής οργάνωσης απειλούν πανεπιστημιακούς και φοιτητές.   

Συγκεκριμένα, πριν μερικές ημέρες μια ομάδα μελών της της Χρυσής Αυγής, αποκαλούμενη «Μέτωπο Νεολαίας της ΧΑ», έβγαλε νύχτα φωτογραφία με πανό μπροστά από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το κοινοποίησε στην ιστοσελίδα της ΧΑ, υποστηρίζοντας μάλιστα το νομοσχέδιο για πανεπιστημιακή αστυνομία που ετοιμάζει αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η ίδια ομάδα έστειλε email σε καθηγητές που υπέγραψαν κείμενο υποστήριξης στον αγώνα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, απειλώντας τους ότι «έχουμε μηδενική ανοχή απέναντι τόσο στους παρακρατικούς όσο και στην ασυδοσία των διορισμένων μπολσεβίκων» και ότι «η εμετική στήριξη κάποιων δημοσίων υπαλλήλων που παριστάνουν τους πανεπιστημιακούς στο πρόσωπο ενός τρομοκράτη δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή όσο υπάρχουμε».

Η ομάδα ανάρτησε πανό διαμαρτυρίας και μοίρασε υλικό ενάντια στους 68 καθηγητές στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην πανεπιστημιούπολη και στη φοιτητική λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στα τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Σπάρτη.

Στο email οι χρυσαυγίτες φοιτητές κινούνται στην κατεύθυνση της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας «την άμεση κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων καθώς και την μηδενική ανοχή στην εξόφθαλμη ανομία...» στα πανεπιστήμια. Απειλούν τους καθηγητές αλλά και τους φοιτητές και χαρακτηρίζουν την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου για την ΧΑ ως... «σκευωρία του Σεπτεμβρίου του 2020».