Τα «παράξενα φρούτα» εμφανίστηκαν ξανά στα δέντρα των ΗΠΑ

[ ARTI news / Κόσμος / 16.06.20 ]

 THE SILENT MAJORITY IS STRONGER THAN EVER!! «Η σιωπηλή πλειοψηφία είναι πιο δυνατή από ποτέ» δήλωσε με μήνυμα στο τουίτερ ο Ντόναλντ Τραμπ, δίνοντας σήμα στους ακροδεξιούς οπαδούς του να αναλάβουν δράση.

Ένα συλλαλητήριο αλληλεγγύης προς το Black Lives Matter έληξε επεισοδιακά σε μία κωμόπολη του Οχάιο όταν υποστηρικτές του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκαν με όπλα για να χτυπήσουν τους αντιρατσιστές διαδηλωτές.

Ακόμα χειρότερα, τα «παράξενα φρούτα» του αντιρατσιστικού τραγουδιού της δεκαετίας του 1930 που αποτυπώνει τις αγριότητες της Κου Κλουξ Κλαν στην Αμερική, εμφανίζονται και πάλι.

Κρεμασμένος σε δέντρο βρέθηκε και δεύτερος νεαρός Αφροαμερικανός στην Καλιφόρνια. Πρόκειται για τον 24χρονο Ρόμπερτ Φούλερ από το Πάλμντεϊλ (περίπου 80 χιλιόμετρα από το Λος Άντζελες). Ο θάνατός του καταγράφηκε την ώρα που γίνονταν μαζικές κινητοποιήσεις σε όλες τις ΗΠΑ εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ την 25η Μαΐου. Είχε προηγηθεί ο θάνατος του Μάλκολμ Χαρς, 37 ετών, που βρέθηκε κρεμασμένος σε καταυλισμό αστέγων στη Βίκτορβιλ, στην Καλιφόρνια, την 31η Μαΐου.

Και στις δύο περιπτώσεις η αστυνομία μίλησε αρχικά για «αυτοκτονίες»! Μετά τις διαμαρτυρίες άλλαξε γνώμη και δόθηκε εντολή για να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Οι θάνατοι των δύο Αφροαμερικανών που βρέθηκαν να κρέμονται από δέντρα μέσα σε 10 ημέρες και σε ακτίνα 80 χιλιομέτρων ενέτεινε την οργή για τη σπουδή της αστυνομίας να χαρακτηρίσει και τις δύο υποθέσεις αυτοκτονίες.