Tα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου

[ ARTI news / Ελλάδα / 27.12.21 ]

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου έως τις 16 Ιανουαρίου με δυνατότητα επέκτασης. 

 Αναλυτικά, από το πρωί της Δευτέρας 3 Ιανουαρίου επιβάλλεται: 

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/ΚΝ95 ή διπλής μάσκας στα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και το προσωπικό των χώρων εστίασης. 

-Διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργούν έως τις 12 το βράδυ. Δεν θα επιτρέπεται η διασκέδαση για ορθίους και στα τραπέζια δεν θα κάθονται πάνω από 6 άτομα. Προς το παρόν επιτρέπεται η μουσική αλλά αν τα μέτρα δεν τηρηθούν θα κοπεί και αυτή, προειδοποίηση ο υπουργός. 

-Στα γήπεδα, έχει παρατηρηθεί μη τήρηση των μέτρων και η πληρότητα θα επιτρέπεται μόνο στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηνρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. 

-Επισκεπτήριο στις μονάδες φροντίδας θα επιτρέπεται μόνο με αρνητικό PCR. 

-Τηλεργασία στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα σε ποσοστό έως το 50% με κυλιόμενο ωράριο. 

Επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί τα μέτρα δεν εφαρμόζονται άμεσα αλλά, αντ' αυτού, θα εφαρμοστούν σε μία εβδομάδα από σήμερα, ο κ. Πλεύρης είπε πως αφενός οι εισαγωγές και τα εξιτήρια, και «δεν δείχνουν ιδιαίτερη πίεση» και αφετέρου η λήψη μέτρων λίγες ημέρες πριν την πρωτοχρονιά θα δημιουργούσαν πρόβλημα μεταφοράς της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας στους κλειστούς χώρους των σπιτιών.