Τα κοράκια ξεσπιτώνουν άνεργη και απαιτούν να τους ζητήσει συγγνώμη!

[ ARTI news / Ελλάδα / 31.03.23 ]

Οι έχοντες «κουρεύουν» και διακανονίζουν με τις τράπεζες δάνεια και οφειλές εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι μη έχοντες, οι άνεργοι και οι δυσανεκτούντες χάνουν τα σπίτια τους και πετάγονται κυριολεκτικά στο δρόμο.

Αυτό συμβαίνει και με άνεργη γυναίκα, πρώην έμπορο, στην Κυψέλη (Υακίνθου 6-8) της οποίας το σπίτι πλειστηριάστηκε την Πέμπτη 30 Μαρτίου για χρέος ύψους 40.000 ευρώ, όπως καταγγέλει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας.

Ο αγοραστής, σημειώνει ο Σύλλογος, «με περίσσιο θράσος της είπε να ζητήσει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε στην εταιρεία λόγω της κινητοποίησης και της δημοσιοποίησης της υπόθεσης. Αν ζητήσει συγγνώμη η εταιρεία θα της επιτρέψει να μπαίνει στο σπίτι της(..!) για 6 μήνες όσο αυτή θα διεξάγει εργασίες, παρότι έτσι κι αλλιώς θα προβεί άμεσα στη βίαιη έξωση της άνεργης γυναίκας».

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εμπόρων, το περασμένο καλοκαίρι έφθασε καταγγελία ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας σε άνεργη, πρώην έμπορο στην πλατεία Κυψέλης.

Στις 14 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος μαζί με την ΟΒΣΑ πραγματοποίησε κινητοποίηση στο συμβολαιογραφείο όπου θα διεξαγόταν ο πλειστηριασμός στην οδό Καποδιστρίου 8 στα Εξάρχεια, αλλά η συμβολαιογράφος, αρνούμενη να συναντηθεί με την ίδια και τους εκπρόσωπους του Συλλόγου, παρέπεμψε τη γυναίκα στα γραφεία της «DoValue» στο Μοσχάτο.

Όλες οι προσπάθειες της γυναίκας να μπει στη ρύθμιση για τα ευάλωτα νοικοκυριά απέβησαν άκαρπες, αφού η εταιρεία απαιτούσε μπροστά τα 30.000 ευρώ από τα 40.000 που ήταν η εναπομείνασα  οφειλή, πράγμα ακατόρθωτο για μια άνεργη γυναίκα. Στις 10 Μαρτίου του 2023 πήγε στο σπίτι δικαστικός αντιπρόσωπος συνοδεία αστυνομικού για να προχωρήσει στην έξωση. Μετά την παρέμβαση του Συλλόγου και της γειτονιάς, ο δικαστικός έφυγε απειλώντας ότι θα επιστρέψει.

Το σπίτι της κυρίας Ελίζας στην οδό Υακίνθου 6-8 είναι το σπίτι όλων μας! Όπως είναι και το σπίτι της Ιωάννας στην οδό Αβύδου στα Ιλίσια, όπως είναι τα σπίτια όλων όσων απειλούνται από τα αρπακτικά, από τη Dovalue, από τους άλλους servicers, από τους πάτσηδες, από τα funds, από τις τράπεζες και τις κυβερνήσεις τους…  

Τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν και να δεσμευτούν σήμερα ότι θα προστατεύσουν τα σπίτια των ευάλωτων νοικοκυριών...

*Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γίνεται έξω από το ξενοδοχείο Grand Wyndham Athens, όπου πραγματοποιείται το 1o συνέδριο Real Estate «Νέα εποχή στην αγορά ακινήτων – Προκλήσεις και προοπτικές της επόμενης μέρας». Οι διαδηλωτές κρατούν πανό που γράφει "όχι στις εξώσεις, μείωση των ενοικίων...".