Συρία: σφαγή αμάχων και δημοσιογράφων

[ ARTI news / Κόσμος / 13.10.19 ]

Πολεμιστές της Αλ Κάιντα και τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που δρουν ως εμπροσθοφυλακή των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Βόρεια Συρία εκτελούν εν ψυχρώ Κούρδους. Δεκάδες γυναίκες και παιδιά σκοτώνονται από τις τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους στην Συρία, κάτι που δυστυχώς φαίνεται και στα βίντεο που δημοσιοποιούνται στα κοινωνικά δίκτυα.

Θύματα του τουρκικού στρατού είναι και δημοσιογράφοι. Ένα κονβόι αυτοκινήτων με  άμαχους, όπου ήταν και δημοσιογράφοι, χτυπήθηκε στην περιοχή Ρας αλ-Άιν από επιδρομή της τουρκικής αεροπορίας. Τουλάχιστον δέκα πολίτες σκοτώθηκαν σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

 «Βρισκόμασταν στην φάλαγγα κούρδων αμάχων που στόχευσαν οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους στο Ρας αλ-Άιν. Η ομάδα μας είναι καλά, αλλά συνάδελφοί μας είναι νεκροί», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Στεφανί Περές, δημοσιογράφος της France Télévisions χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για έναν νεκρό δημοσιογράφο, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει στοιχεία για την ταυτότητα ή την εθνικότητά του.