Συγκέντρωση αντιφασιστών στην απολογία Μιχαλολιάκου

[ ARTI news / Ελλάδα / 06.11.19 ]

Κλειστή είναι η κάθοδος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας από το ύψος του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο ύψος του Αρείου Πάγου λόγω συγκέντρωσης αντιφασιστικών συλλογικοτήτων, σωματείων και ενώσεων με αφορμή την απολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στο Εφετείο.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι τόσο αυστηρά που μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου βρίσκεται διμοιρία των ΜΑΤ!

Η απολογία

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί η απολογία, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, του αρχηγού του νεοναζιστικού μορφώματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, κατηγορούμενου για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ο «φύρερ» της ΧΑ δηλαδή ο υπεύθυνος για όλες τις εγκληματικές πράξεις της οργάνωσής του, ακραιφνής ναζιστής από τα 17 του χρόνια, όργανο του παρακράτους από την δεκαετία του 70, είναι παρών στο εδώλιο του κατηγορουμένου για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής.

«Θέλω να δηλώσω ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, από γενέσεως του ελληνικού κράτους  κάθεται στο εδώλιο πολιτικός αρχηγός για πράξεις ενος οπαδού του κόμματος. Ουδέποτε έχει συμβεί αυτό», ανέφερε στην αρχή της απολογίας του ο αρχηγός των νεοναζί ενώ, λίγα λεπτά νωρίτερα οι 70 νεοναζί που βρίσκονται στην αίθουσα στάθηκαν προσοχή κατά την είσοδο του αρχηγού τους. Την ίδια στιγμή άρχισαν να ακούγονται από το κοινό που κάθεται στην πλευρά των θυμάτων σφοδρές αποδοκιμασίες. Πολλοί φίλοι και συγγενείς, δε, του Παύλου Φύσσα υποδέχθηκαν τον κατηγορούμενο κρατώντας χαρτάκια με σημειωμένο επάνω μόνο τον αριθμό έξι, δηλώνοντας έτσι τον χρόνο που έχει συμπληρωθεί από τη δολοφονία του μουσικού.

Για τη δολοφονία Φύσσα: «Καταδίκασα από την πρώτη στιγμή το έγκλημα από το περιστύλιο της Βουλής. Μπορείτε να με κατηγορήσετε για πολλά όχι ότι είμαι ανόητος. Αργά το πρωί ενημερώθηκα για το έγκλημα στο Κερατσίνι. Το θεωρώ ανθρώπινο λάθος, σοβαρό, ότι δεν έγινε εσκεμμένα, όταν έλεγαν ότι έπαιρνα (τηλέφωνα) σε κατοικίες εμπλεκομένων από το σταθερό στα κεντρικά της Μεσογείων, ενώ εκείνη τη στιγμή ήταν εκεί η Αντιτρομοκρατική και ο Εισαγγελέας. Μου τα χρέωσαν αυτά τα τηλέφωνα. Εγώ δεν έδωσα εντολή να γίνει καμία δολοφονία. Όλα αυτά ειναι μυθεύματα και δεν προκύπτουν από πουθενά.

Μιχαλολιάκος: «Δεν ήξερα πολλά πράγματα ούτε θέλησα να μάθω γιατί ήξερα ότι δεν έχει σχέση το κόμμα.»

Πρόεδρος: «Αυτή είναι η θέση σας;»

Μιχαλολιάκος: «Ναι.»

Πρόεδρος: «Άρα με τι έχει σχέση η δολοφονία;»

Μιχαλολιάκος: «Είναι η ιστορία ενός ανθρώπου που δολοφόνησε έναν άλλο.»

Πρόεδρος: «Πώς εξηγείτε την ύπαρξη ανθρώπων που προέρχονται από την τοπική οργάνωση Νίκαιας;»

Μιχαλολιάκος: «Ξέρω ότι ο Ρουπακιάς δεν έλαβε sms (από εμένα) αλλά από άλλο κατηγορούμενο. Και ο τελευταίος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ εγώ προφυλακίστηκα. Οι άλλοι δεν μπορώ να ξέρω γιατί ήταν εκεί. Δεν πρόλαβα ούτε είχα σκοπό να ερευνήσω αυτό το πράγμα γιατί το κόμμα δεν είχε καμία σχέση και δεν ενέκρινα τέτοια ενέργεια...»

Πρόεδρος: «Όμως ως γενικός γραμματέας κάνατε καμιά ενέργεια;»

Μιχαλολιάκος: «Για να προστατεύσουμε το κόμμα απομακρύνθηκαν τα άτομα, οι υπάλληλοι του κόμματος, όπως ο Πατέλης. Πρόκειται για συνωμοσία για να οδηγήσουν για πρώτη φορά 18 βουλευτές στο εδώλιο. Είχα να φροντίσω τον εαυτό μου και το κόμμα.»

Πρόεδρος: «Αυτό δεν ήταν λόγος παραπάνω να ξεκαθαρίσετε κόσμο; Να δείτε γιατί ήταν εκεί μέλη της τοπικής;»

Μιχαλολιάκος: «Άλλα έλεγε ο ένας, άλλα ο άλλος εκείνη τη νύχτα.»

Πρόεδρος: «Ο Μίχος είπε ότι δεν έγιναν διαγραφές...»

Μιχαλολιάκος: «Μα δεν ήταν μέλη όλοι αυτοί. Ήταν νέα τοπική.»

Για το κρυφό καταστατικό που έχει κατατεθεί στη δικογραφία: «Είναι έγγραφο κατασκευασμένο και είναι γραμμένο με γραφομηχανή. Στις έρευνες δεν βρέθηκε ούτε ένα έγγραφο φτιαγμένο με γραφομηχανή. Είναι κείμενο ανερμάτιστο. Έχει και πλαίσιο αισθητικών μελετών και φιλοσοφικών ερευνών. Είναι πράγματα άνευ ουσίας».

Για την πορεία του, τον Βορίδη και τον Χριστόδουλο: «Υπήρξα γραμματέας της ΕΠΕΝ, όπου με διαδέχθηκε ο Μάκης Βορίδης επί των ημερών του οποίου το 1985 στην προεκλογική περίοδο, μετά από ομιλία της ΕΠΕΝ στο χωριό [...] οπαδός μέλος της ΕΠΕΝ σκότωσε έναν αριστερό αλλά δεν κατηγορήθηκε γι' αυτό ούτε ο Μάκης Βορίδης ούτε η ΕΠΕΝ. Εγκληματική οργάνωση δεν υπήρχε…