Σκούπες αθόρυβου ρατσισμού

[ ARTI news / Ελλάδα / 29.08.19 ]

Γράφει ο Παντελής Μπουκάλας

Και ΜΑΤ και ΟΠΚΕ και ΔΙ.ΑΣ. (όχι ο Ξένιος, αυτός προσφύγεψε πια στη Μόρια) και Άμεση Δράση και Ασφάλεια. Και η ΚΥΠ βέβαια, κάπου εκεί θα βρισκόταν κι αυτή, με τον νέο διοικητή της σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πολιτικό της προϊστάμενο. Αποκλεισμένοι όλοι οι δρόμοι προς τα Εξάρχεια, για να μην ξεφύγει κανένα σκουπίδι. Κι από πάνω το ελικόπτερο, να κόβει κίνηση, αφού το ζέπελιν βρίσκεται μακριά· ο προορισμός του είναι να παρακολουθεί τους πρόσφυγες που θαλασσοπνίγονται ανάμεσα στα νησιά του Αιγαίου και στη μικρασιατική ακτή.

Και τα ΜΜΕ ήταν εκεί. Εγκαίρως ενημερωμένα. Για να δουν και να δείξουν πως υπάρχουν επιτελικοί χάρτες και στρατηγικοί σχεδιασμοί, όχι ελαφρότητα και ανεμελιά. Υπάρχει νόμος αλλά και σπεσιαλίστας υπουργός Δημοσίας Τάξεως. Και ήρθε ο καιρός να αφοπλιστούν τα Εξάρχεια – ποια Εξάρχεια, πες Εξάθλια καλύτερα. Να καθαριστούν τα σκουπίδια.

Κατά κράτος επικράτησε το κράτος στο πρώην άβατο. Ο θρίαμβός του έλαμψε σαν χρυσός – ή σαν Χρυσοχοΐδης. Θα γραφτεί στις γνωστές δέλτους, κι ας απέφυγαν τελικά τα ΜΜΕ να προβάλουν πολλά στιγμιότυπα από την πολιορκία των κατειλημμένων σπιτιών, την εκπόρθησή τους, το μπουζούριασμα των αχρείων μουσουλμάνων που βρίσκονταν μέσα, μακρινών συγγενών του Δράμαλη, ή τέλος πάντων εν Αλλάχ αδελφών του. Και τι να ’δειχναν. Τρομοκρατημένα νήπια; Μανάδες μάλλον έκπληκτες παρά φοβισμένες, σαν να ντρέπονταν για λογαριασμό των εκπορθητών; Κι ούτε μία μολότοφ, δυο τσιγαριλίκια, ένας ελβετικός σουγιάς έστω; Τίποτε. Πρόσφυγες που έχουν ήδη ζητήσει άσυλο. Κυρίως γυναικόπαιδα.

Πάλι καλά, βγήκε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Σταύρος Μπαλάσκας κι έβαλε τους αισθηματίες στη θέση τους. «Ένα δάχτυλο εκκίνησε» –είπε στην ταχακαθαρεύουσα της υπηρεσίας και της πάσης γραφειοκρατίας– «μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, που σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια. Δεν εννοούμε αυτούς τους κακομοίρηδες [τους πρόσφυγες], που αποτελούν μια σκόνη, η οποία μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα, αλλά δεν έχει καίριο χαρακτήρα για τα Εξάρχεια. Εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις, που τις έχουν σκληροί ποινικοί, τις έχουν ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι».

Σκόνη, λοιπόν, οι πρόσφυγες. Τέφρα. Πριν καν πεθάνουν. Και σκουπίδια, τσουβαληδόν, όσοι δεν περνούν το τεστ πολιτικής ή κοινωνικής καθαριότητας του κ. Μπαλάσκα.

Πηγή: Η Καθημερινή