Σε κλίμα συγκίνησης το «Αντίο» στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

[ ARTI news / Ελλάδα / 11.09.19 ]

Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, παρουσία σχεδόν όλου του "ελληνικού τραγουδιού", έγινε η κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Ήταν όλοι εκεί, συνθέτες, στιχουργοί, μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί και άλλοι καλλιτέχνες, που τίμησαν έναν από τους πιο αγαπημένους δημιουργούς στη χώρα και βρέθηκαν εκεί για να συμπαρασταθούν και στην οικογένειά του, τη σύζυγό του Ελένη και την κόρη του Μαρία-Κλάρα. 

Συγκινητικός ήταν ο Διονύσης Τσακνής, που θύμισε σε όλους ότι κάποτε ήταν τέτοιο δίδυμο, ώστε ένας αστυνομικός δεν τους άφησε να μπουν στο θέατρο Βράχων όπου «είχε συναυλία ένας Τσακνής-Μαχαιρίτσας».

Στο νεκροταφείο Ζωγράφου βρέθηκαν μεταξύ πάρα πολλών άλλων ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Διονύσης Τσακνής, ο Θάνος Μικρούτσικους, o Μπάμπης Τσέρτος, η Ελένη Ράντου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Αντώνης Μιτζέλος, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Στέλιος Ρόκκος, η Τάνια Τσανακλίδου, η Χάρης Αλεξίου, η Ραλλία Χρηστίδου, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Μανώλης Φάμελλος, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Γιαννης Γιοκαρίνης, ο Γιώργος Κιμούλης.

Υπήρξαν και πρόσωπα από τον πολιτικό κόσμο, όπως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του, αλλά και τα στελέχη του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής και Νίκος Σοφιανός.

Πηγή: ΕφΣυν