Πορνοβοσκοί, ναρκέμποροι και ΜΜΕ

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Κόσμος / 05.04.21 ]

Οι διαδηλωτές στη Βιρμανία σηκώνουν ψηλά τα αυγά του Πάσχα, όπου έχουν γράψει μηνύματα όπως «Σώστε τη Βιρμανία», «Θέλουμε δημοκρατία». Αυτή η φωτογραφία λείπει από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Ούτε κάποια από τις «δημοκρατικές» κυβερνήσεις της Δύσης εξέδωσε κείμενο καταδίκης για τη δολοφονία των 550 Βιρμανών δημοκρατών, ούτε και για τη στήριξη της αιματοβαμμένης χούντας από τον γαλλικό ενεργειακό κολοσσό, την TOTAL. Εκκωφαντική σιωπή. Η Βιρμανία, βλέπετε, δεν είναι Βενεζουέλα!

Στη Βουλγαρία επανεκλέγεται πρόεδρος ο Β. Μπορίσοφ, φίλος των δυτικών, ένας μαφιόζος που κοιμάται με το πιστόλι στο μαξιλάρι και τα 500δόλαρα των δωροδοκιών στο συρτάρι. Πλην όμως, η σιωπή κυριαρχεί και πάλι στη… δημοκρατική Δύση. Η Βουλγαρία δεν είναι Βολιβία!

Ο Όρμπαν εξακολουθεί να κυβερνάει αυταρχικά την Ουγγαρία, εκπροσωπώντας τους μαφιόζους, που κατοικούν στις ντάτσες των προαστίων της Βουδαπέστης, αλλά και γι’ αυτόν δεν μιλάει κανείς. Όπως και για τους μπάτσους του Πινιέρα που βιάζουν και δολοφονούν Χιλιανές και Χιλιανούς. Άκρα του τάφου σιωπή από τα δημοκρατικά -κατά τα άλλα- μέσα ενημέρωσης!

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Aaron, ψευδώνυμο του Álvaro Malaquias Santa Rosa, 33 ετών, είναι ένας… θρησκευόμενος ναρκέμπορος που βασιλεύει στις φαβέλες, που βρίσκονται στα βόρεια του Ρίο. Εκατοντάδες «μάρτυρες-μαφιόζοι» του Ααρών στο ένα χέρι κρατούν την Τορά και στο άλλο τουφέκια έτοιμα να σκοτώσουν για να υπερασπιστούν τα καταστήματα ναρκωτικών που διευθύνει. Ο ναρκέμπορος, ο οποίος ακούει και στο όνομα Peixão [μεγάλο ψάρι], έχει τοποθετήσει σημαίες του Ισραήλ στις περιοχές που είναι υπό τον έλεγχό του, ιδρύει εκκλησίες και χειροτονεί πάστορες. Το αστέρι του Δαβίδ, το σύμβολο του Ιουδαϊσμού, είναι παρόν στους τοίχους των δρόμων και των δομών του Complexo de Israel, που ελέγχει. Μαφία και θρησκεία. Μαφιόζικη οικονομία, μαφιόζικη επιτήρηση και τιμωρία αλλά και έλεγχος στα μυαλά μέσω της θρησκείας. Ούτε και γι’ αυτόν μιλάει κανείς. Εξάλλου δεν είναι ούτε ο Λούλα ούτε ο Μοράλες!

Στην Ελλάδα, ένας πορνοβοσκός αποκτά κανάλια, εφημερίδες, δεκάδες επιχειρήσεις, με κρατική χρηματοδότηση(λίστα Πέτσα, κονδύλια υπ. Εργασίας) και δωρεάν αστυνομική φύλαξη από το κράτος(υπουργείο Χρυσοχοΐδη). Βέβαια, αυτός δεν χειροτονεί παπάδες(ή μήπως χειροτονεί; Ποιος αλήθεια έκλεισε τη συνάντηση με τον Ιερώνυμο και γιατί ο αρχιεπίσκοπος τον δέχτηκε;), αλλά «συλλαμβάνει» δημοσιογράφους και απειλεί με τους μπράβους του υπουργούς. Κι όμως κανείς δεν μιλάει γι’ αυτό;

Αλλά για πορνοβοσκούς και ναρκέμπορους θα μιλάμε τώρα; … Δεν είναι δα και ο Μαδούρο, μήτε… κατάσκοπος του Ερντογάν!

Στη Βιρμανία βγήκαν τα τανκς. Εδώ δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, καθώς έχουν υπό τον έλεγχό τους τα μέσα ενημέρωσης με τα οποία πετυχαίνουν την απομώρανση της κρίσης των πολιτών. Και όταν, ακόμα, κάποιες φορές σηκώνεται αχός διαμαρτυρίας από τα κοινωνικά δίκτυα, τότε πέφτει λογοκρισία και η φίμωση από τα «παιδιά» του Μοσχάτου…

Μίλησε κανείς για δημοκρατία;