Πολυεθνική παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης

[ ARTI news / Ήπειρος / 19.07.16 ]

Την οικουμενικότητα της αρχαίας Δωδώνης επιχειρούν να αναδείξουν ο δήμος Δωδώνης και το Πνευματικό Κέντρο με μία πρωτότυπη θεατρική παράσταση υπό τον τίτλο "Δωδώνη, τόπος πράξεως σπουδαίας και τελείας" όπου ηθοποιοί από οκτώ διαφορετικές χώρες, θα ανεβάσουν αποσπάσματα από αρχαίες τραγωδίες.

Ηθοποιοί από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, την Αίγυπτο, τη Νιγηρία, τη Χιλή και τη Ζιμπάμπουε, βρίσκονται, από το βράδυ της Κυριακής, στη Δωδώνη και ξεκίνησαν τις πρόβες, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Βασίλη Κονταξή.

Ηθοποιούς και συντελεστές υποδέχθηκε ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, ο οποίος τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στο θεατρικό δρώμενο, όπως επίσης και η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Άννα Γιώτη.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί αύριο Τετάρτη, 20 Ιουλίου, στις 9:30 το βράδυ, στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.

   Πρόκειται για μία σύνθεση αποσπασμάτων από τις τραγωδίες, Προμηθέας Δεσμώτης, Ιφιγένεια εν Αυλίδι, Τρωάδες, Ηλέκτρα, Οιδίπους Τύραννος, Αντιγόνη, Μήδεια και Πέρσες. Τα αποσπάσματα θα ερμηνευθούν σε επτά διαφορετικές γλώσσες, ελληνικά, αραβικά, ισπανικά, γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά και σουηδικά.

   Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, καθώς και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco και του καλλιτεχνικού σωματείου «Διάζωμα».


Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Τα ειδικά δελτία, θα διανέμονται από το πρωί της Τρίτης - 9 π.μ.- σε ειδικό χώρο που θα έχει διαμορφωθεί παραπλεύρως της Περιφέρειας Ηπείρου, στην είσοδο του πεζοδρόμου Μιχαήλ Αγγέλου.

Ο αριθμός των δελτίων είναι περιορισμένος, λόγω των εργασιών αναστήλωσης που γίνονται στο αρχαίο θέατρο και των απαγορεύσεων που θέτει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.