ΟΗΕ: Η Ελλάδα καταψήφισε ψήφισμα για την μη εξύμνηση του ναζισμού

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 04.11.23 ]

  Στη Γαλλία Δεξιοί γερουσιαστές κατέθεσαν νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση του αντισημιτισμού με ποινές φυλάκισης έως και 5 έτη και πρόστιμο 100.000 ευρώ (η πληροφορία από ανάρτηση στο «Χ» της Μαρίας Δεναξά).  

Η Γαλλία, λοιπόν, που ενδεχομένως να κάνει νόμο την ποινικοποίηση οποιασδήποτε κριτικής στο Ισραήλ ως δήθεν «αντισημιτισμό», καταψήφισε το ψήφισμα του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της εξύμνησης του Ναζισμού!

Το ίδιο και η Ελλάδα!

Συγκεκριμένα, στην τρίτη επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ εγκρίθηκε ψήφισμα για την «Καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που συμβάλλουν στην κλιμάκωση των σύγχρονων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας». Αρνητικά ψήφισαν 52 χώρες μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Αυστρία, η Ιταλία και η Ελλάδα!

Το ψήφισμα αυτό αφού εγκρίθηκε από την επιτροπή, πρέπει να ψηφιστεί στη Γενική Συνέλευση. Συνήθως αυτό γίνεται τον Δεκέμβριο.

Το ψήφισμα συνιστά στις χώρες να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, «συμπεριλαμβανομένου του πεδίου της νομοθεσίας και της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις τους στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκειμένου να αποτραπεί η αναθεώρηση της ιστορίας και των αποτελεσμάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και η άρνηση των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και των εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου .»

Καλεί επίσης τα κράτη μέλη «να λάβουν ενεργά μέτρα για να διασφαλίσουν ότι τα εκπαιδευτικά συστήματα αναπτύσσουν το απαραίτητο περιεχόμενο για να παρέχουν ακριβείς αναφορές της ιστορίας, καθώς και να προάγουν την ανεκτικότητα και άλλες διεθνείς αρχές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.» και καταδικάζονται έντονα περιστατικά που σχετίζονται με την εξύμνηση και την προπαγάνδα του ναζισμού, όπως τα φιλοναζιστικά γκράφιτι και σχέδια, όπως αυτό στο μπράτσο Έλληνα αστυνομικού. 

Αλλά η προπαγάνδα των νεοναζί στην Ελλάδα επιτρέπεται. Το επιβεβαιώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ψήφισε αρνητικά στον ΟΗΕ…