Ο Τραμπ ανακρούει πρύμναν

[ ARTI news / Κόσμος / 14.10.19 ]

Η συμφωνία Κούρδων και Άσαντ καθώς και η διαφαινόμενη κάλυψη του κενού της αποχώρησης των ΗΠΑ από την περιοχή από τη Ρωσία, υποχρέωσαν τον Τραμπ να ανακρούσει πρύμναν. Έτσι τα αμερικανικά στρατεύματα επιστρέφουν!

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθούν από τη Συρία οι περίπου 1.000 Αμερικανοί στρατιώτες που βρίσκονται εκεί, αλλά θα παραμείνουν στη Μέση Ανατολή, υπό τον φόβο της αναζωπύρωσης του κινδύνου που ακούει στο όνομα Ισλαμικό Κράτος (σ.σ. δηλαδή στη Συρία!). Ανέφερε επίσης ότι ένας μικρός αριθμός Αμερικανών στρατιωτών θα μετακινηθεί σε βάση στη νότια Συρία! 

Με δήλωσή του, που έχει αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ανακοινώνει θα επιβάλλει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.

Αναλυτικά ο αμερικανός Πρόεδρος αναφέρει: «Θα υπογράψω σύντομα ένα εκτελεστικό διάταγμα που θα εξουσιοδοτεί την επιβολή κυρώσεων εναντίον τωρινών και πρώην αξιωματούχων της κυβέρνησης της Τουρκίας και οποιουδήποτε άλλου συνέβαλε στις αποσταθεροποιητικές πράξεις της Τουρκίας στην βορειοανατολική Συρία.» Όμως είναι αυτός που «έδωσε το πράσινο φως» στον Ερντογάν να αναπτυχθεί… Γι’ αυτό κάθε τι που προέρχεται από τον Τραμπ αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη…