Ο Ερντογάν οδηγεί τους πρόσφυγες στον Έβρο

[ ARTI news / Κόσμος / 07.03.20 ]

Ο δικτάτορας που έχει φυλακίσει χιλιάδες ανθρώπους: συγγραφείς, δημοσιογράφους, βουλευτές, απλούς πολίτες, που έχει απαγορεύσει ακόμα και τον Σαίξπηρ, τον Τσέχωφ, τον Μπρεχτ, τον Ντάριο Φο, που γενικά "κυνηγάει" ό,τι αναπνέει σε αντίθετη κατεύθυνση από τον ίδιο, ο νέο-σουλτάνος με τις οθωμανικές βλέψεις, ο Ταγίπ Ερντογάν, έγινε αίφνης «ανθρωπιστής»!

Η τουρκική ακτοφυλακή, λέει, δεν θα επιτρέπει πλέον σε πρόσφυγες και μετανάστες να επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «Οι διελεύσεις παράτυπων μεταναστών από το Αιγαίο δεν επιτρέπονται επειδή αυτό είναι επικίνδυνο», αναφέρει η ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής! Τόσο ευαίσθητοι, τόσο... ανθρωπιστές.

Πολλοί πίσω από την απαγόρευση αυτή διακρίνουν την προσπάθεια του νέο-σουλτάνου να δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις για τον ίδιο, καθώς έχει παγκοσμίως την εικόνα του στυγνού δικτάτορα. Όμως υπάρχει και κάτι άλλο. Ο Ερντογάν υποχρεώνει τους πρόσφυγες να κατευθυνθούν στον Έβρο προκειμένου να αυξήσει την πίεση προς την Ελλάδα εκεί. Είναι απορίας άξιο, μάλιστα, ότι οι πρόσφυγες επιχειρούν να εισέλθουν στην Ελλάδα και καθόλου στη γειτονική Βουλγαρία...