Ξυλοδαρμός καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ και καταγγελία για νέα υπόθεση Λιγνάδη

[ ARTI news / Ελλάδα / 11.01.22 ]

Με αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης καταγγέλλεται ξυλοδαρμός καθηγητή (κάτοχος κυβερνητικών θέσεων) από αγνώστους στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) την ώρα που ήταν σε εξέλιξη μαθήματα. Οι αναρτήσεις συνοδεύονται από βίντεο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ΜΜΕ, ο καθηγητής μετέβη στον «Ευαγγελισμό» για τις πρώτες βοήθειες και φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς που έσπευσαν στην ΑΣΟΕΕ ότι πίσω από την επίθεση πιστεύει πως βρίσκονται τρεις καθηγητές με τους οποίους είναι σε δικαστική διαμάχη.

Ο καθηγητής ερευνάται δικαστικά για υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων και κυκλώματα παιδοφιλίας. Στον ογκώδη δικαστικό φάκελο, εμπλέκεται και ένας συνάδελφος του, πρώην συνέταιρος του σε εταιρεία.  

Σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας dikastikoreportaz.gr αναφέρεται ότι

«Σε υπόθεση ακόμη χειρότερη και από εκείνη του Δημήτρη Λιγνάδη τείνει να εξελιχθεί ένα οικονομικό-σεξουαλικό θρίλερ το οποίο εκτυλίσσεται στην ΑΣΟΕΕ. Πρωταγωνιστής είναι γνωστός καθηγητής, ο οποίος, κατά δήλωσή του, απολαμβάνει την κυβερνητική ασυλία και στο πρόσφατο παρελθόν κατείχε δύο κομβικές κρατικές θέσεις.

Το πλέον δυσώδες και αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι η ασυλία την οποία εξακολουθεί και απολαμβάνει από τις πρυτανικές Αρχές, παρά το γεγονός ότι σε λίγους μήνες αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το αδίκημα της τοκογλυφίας, ενώ η Εισαγγελία τον ερευνά για αδικήματα που αφορούν γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων, κακουργηματική απιστία και πολλά ακόμη! 

[...] Ενήμερος είναι, από την 1η Ιουλίου 2021, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας. Τους προαναφερόμενους ενημέρωσε πανεπιστημιακός καθηγητής, ο οποίος μόνον ως αντικυβερνητικός μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η υπόθεση του κ. καθηγητή εκκινεί από το 2018 όταν μηνύθηκε μαζί με άλλους από συνάδελφό του και πρώην συνεταίρο του σε εταιρεία για το αδίκημα της τοκογλυφίας, της εκβίασης κ.ά. Το 2019 ασκήθηκαν διώξεις [...]

Παράλληλα υπήρξαν και ακόμη δύο καταγγελίες γνωστών καθηγητών της ΑΣΟΕΕ, άσχετων με τον πρώτο καταγγέλλοντα, οι οποίοι επεσήμαναν ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πανεπιστημιακό μέσα στη Σχολή, εκείνος ανερυθρίαστα τους δήλωσε ότι του αρέσει να συνευρίσκεται ερωτικά με άντρες και κυρίως με ανήλικα αγοράκια! Έτσι λοιπόν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχημάτισε δικογραφία η οποία διερευνά κατά πόσον ο εν λόγω εκπαιδευτικός, με τις κρατικές θέσεις, εμπλέκεται σε κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων. Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου ο φάκελος της δικογραφίας βρισκόταν στα χέρια του τέταρτου πταισματοδίκη Αθηνών...

Στις 18 Οκτωβρίου 2021 ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών κατέθεσε άλλος καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, με πολυετή θητεία στις πανεπιστημιακές αίθουσες, ο οποίος μάλιστα μόνον ως αντικυβερνητικός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Όπως περιέγραψε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Πανεπιστήμιο συγκρούστηκε με την «ηγετική ομάδα» της Σχολής και συναδέλφους του οι οποίοι εμπλέκονται σε ποινικής και ηθικής απαξίας πράξεις, όπως λογοκλοπή, υπεξαίρεση, απάτη κ.τ.λ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν όσα είπε για τον συγκεκριμένο καθηγητή, τον οποίον συνάντησε μαζί με ακόμη έναν συνάδελφό του...

[…] «Σε επιστολές μου με ημερομηνία 1η και 17η Μαρτίου 2021 που απέστειλα στον Πρύτανη κ. Δημήτρη Μπουραντώνη και στην υπουργό Παιδείας επωνύμως κατήγγειλα δημοσιεύματα για αναπληρωτή καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών περί πιθανής εμπλοκής του σε κυκλώματα παιδεραστίας και πορνείας». Στη συνέχεια, βάσει όσων κατέθεσε, αποφάσισε να στείλει (την 1η Ιουλίου 2021) επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Γρηγόρη Δημητριάδη, όπου κατήγγειλε τα συγκεκριμένα γεγονότα για την υπόθεση του κ. καθηγητή, ενώ στις 6 Οκτωβρίου έστειλε επιστολή και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα. «Σας επισημαίνω ότι έχω δεχτεί τρεις ανώνυμες απειλητικές επιστολές, γεγονός που με υποχρέωσε να υποβάλω τρεις εγκλήσεις-μηνύσεις κατ’ αγνώστων…» αναφέρει ο καθηγητής.

[…]Το πλέον αξιοσημείωτο και ύποπτο είναι το γεγονός ότι παρότι από το 2018 σε βάρος του συγκεκριμένου καθηγητή έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα για το αδίκημα της τοκογλυφίας, εκβίασης κ.λπ., για το οποίο τελικά παραπέμφθηκε, τη στιγμή που η Εισαγγελία τον ερευνά και για συμμετοχή σε κύκλωμα με ανηλίκους, ο εν λόγω πανεπιστημιακός τοποθετήθηκε σε δύο κρατικές θέσεις. Μία στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του ΠΡΟΠΟ και μία στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, απ’ όπου και παραιτήθηκε πριν από λίγους μήνες αφού πρώτα στον Τύπο είχαν διαρρεύσει φωτογραφίες του από τα όργια, με ανηλίκους, στα οποία φέρεται να συμμετείχε στο Βουκουρέστι. Την ίδια στιγμή, οι πρυτανικές Αρχές τον διατηρούν ακόμη και σήμερα στη θέση του, ενώ το υπουργείο Παιδείας κωφεύει…»*

*https://www.dikastikoreportaz.gr/o-kathigitis-panepistimiou-me-kratikes-theseis_-i-tokoglufia-kai-ta-anilika-agoria/