«Νόμος και τάξη» στο Κουκάκι

[ ARTI news / Ελλάδα / 18.12.19 ]

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν από τις πρώτες πρωινές ώρες εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι. Χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης από την αστυνομία κατά ομάδας ατόμων που βρίσκεται σε υπό κατάληψη κτίριο στην οδό Παναιτωλίου και αντιστέκεται στο δόγμα «νόμος και τάξη».

Μετά το Μαρούσι και την κατάληψη στην «έπαυλη Κούβελου» νέα αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κουκάκι. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν από νωρίς το πρωί τριπλή εκκένωση στις οδούς Ματρόζου (45), Παναιτωλίου (21) και Άρβαλη (3).

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στην κατάληψη της Παναιτωλίου η αστυνομία προχώρησε στη χρήση βομβίδων κρότου λάμψης και κατάφερε να εισβάλει στο κτίριο αφού πρώτα υπήρξε προσπάθεια αντίστασης από τους ένοικους και ρίψη πετρών εναντίον των αστυνομικών. 

«Αυτή την στιγμή το κράτος επιτίθεται στην κοινότητά μας, στο σπίτι μας, στους χώρους που στεγαζόμαστε και ζούμε, σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτικής οργάνωσης του αναρχικού χώρου και των καταπιεσμένων» αναφέρει η «Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου» με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Από την Παναιτωλίου ακούγονται συνθήματα κατά των αστυνομικών ενώ η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Καλούμε τον κόσμο να αντιδράσει με κάθε μέσο και τρόπο απέναντι στην κατασταλτική εκστρατεία. Καλούμε τον κόσμο να υποστηρίξει την αντίστασή μας» το μήνυμα από την «Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου» και κάλεσμα για «συγκέντρωση τώρα» στο πεζόδρομο της Γιωργάκη Ολυμπίου στο ύψος της Δημητρακοπούλου.

Να σημειώνουμε πως τα κτίρια που τελούν υπό κατάληψη βρίσκονται στην ίδια γειτονιά σε απόσταση περίπου 300 μέτρων το ένα από το άλλο.

Πηγή: ΕφΣυν