ΝΕΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 27χρονος εργάτης νεκρός

[ ARTI news / Ελλάδα / 02.10.23 ]

«Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο άνδρας που έπεσε σε φρεάτιο επί της οδού Πολυδεύκους στον Πειραιά.»

«Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός 27χρονου που έπεσε σε φρεάτιο στον Πειραιά, στην οδό Πολυδεύκους, καθώς ανασύρθηκε νεκρός.»

Έτσι παρουσιάζουν την τραγωδία πολλά μέσα ενημέρωσης και προς στιγμήν μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ένας 27χρονος άνδρας περπατούσε αμέριμνος και έπεσε σ’ ένα φρεάτιο!

Κι όμως πρόκειται για ένα ακόμα «εργοδοτικό έγκλημα», αλλά και μία ακόμα απόπειρα συγκάλυψης.

Ο νεαρός άντρας πατέρας δύο μικρών παιδιών ήταν εργάτης που εργαζόταν σε ένα παλιό φρεάτιο αποχέτευσης του οποίου το βάθος είναι επτά μέτρα. Το έδαφος υποχώρησε με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί ο εργάτης από χώματα και πέτρες.

Οι εργασίες τελούνταν στα πλαίσια της ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου, έργο της περιφέρειας Αττικής και του δήμου Πειραιά που δόθηκε σε εργολάβο.

Τους υπαίτιους του εγκλήματος «δείχνει» ο Αλέξανδρος Κοττέας, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με την «Λαϊκή Συσπείρωση», δηλώνοντας ότι «πρέπει να καταδικαστεί η ασυδοσία για την οποία έχει ευθύνη και το κράτος κεντρικά με την αποψίλωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και την μετατροπή της σε Ανεξάρτητη Αρχή, που έχει οδηγήσει σε νέες εργοδοτικές αυθαιρεσίες αλλά και την ευθύνη που έχουν οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές οι οποίες πρέπει να κάνουν πιο ουσιαστικούς ελέγχους των υπηρεσιών για την σωστή εκτέλεση των έργων και πρέπει επιτέλους να διεκδικήσουμε και να μπει νομοθετικό πλαίσιο έτσι ώστε οι εργασίες να γίνονται με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας…»

*Αύριο Τρίτη 3 Οκτώβρη γίνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 19.00 στην πλατεία Κοραή και πορεία στην περιφέρεια Πειραιά.