Λέσβος: Ακροδεξιοί και ΕΛ.ΑΣ. εναντίον δημοσιογράφου

[ ARTI news / Ελλάδα / 15.03.20 ]

Κακοστημένο σόου ακροδεξιών και ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος του γνωστού δημοσιογράφου Θράσου Αβραάμ και της ιστοσελίδας «stonisi.gr» στη Μυτιλήνη, καταγγέλλει η δημοσιογραφική ομάδα που καλύπτει με συνέπεια και υπευθυνότητα τα όσα συμβαίνουν στο ακριτικό νησί.

Ακροδεξιοί και φασίστες που έχουν ενοχληθεί από την αποκαλυπτική δημοσιογραφία που ασκεί η ιστοσελίδα, κατέθεσαν μήνυση εις βάρος της και προσωπικά κατά του πρώτου, επικαλούμενοι «προσβολή τη προσωπικότητάς» τους, για συκοφαντική δυσφήμιση και για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Αιτία η αναμετάδοση βίντεο που δείχνει τους παραπάνω να επιτίθενται εναντίον αυτοκινήτου της οργάνωσης «One Happy Family», να το σπάνε και να χτυπούν τους δύο επιβάτες του.

Βίντεο που έφερε στο φως άλλη ιστοσελίδα πανελλαδικού ενδιαφέροντος, προβλήθηκε από πολλά sites, αναμεταδόθηκε μέχρι και από τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ επίσης αποτέλεσε στοιχείο για  να προχωρήσει η ΕΛΑΣ σε επτά συλλήψεις αποδίδοντάς στους συλληφθέντες σειρά κατηγοριών! Μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι δύο μηνυτές!

«Στις 9 το βράδυ της Παρασκευής στην οδό Κομνηνάκη και χωρίς να έχει ενημερωθεί σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, τέσσερις πάνοπλοι και εποχούμενοι άνδρες της ομάδας «Δίας» έστησαν καρτέρι  έξω από τα γραφεία του «Ν» για να συλλάβουν τον Θράσο Αβραάμ. Χωρίς να του εξηγούν γιατί, προβαίνουν στη σύλληψη, αναφέροντας απλά πως πρόκειται για σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, τον περιέφεραν στην οδό Κομνηνάκη ως εγκληματία και τον οδήγησαν σε περιπολικό στην είσοδο του πάρκου Χατζηδήμου, με το οποίο τον μετέφεραν στην αστυνομία», αναφέρει η ιστοσελίδα.

Όπως συμπληρώνει, είχε προηγηθεί τηλεφώνημα προς τον ίδιο από πρόσφατα καταδικασθέντα για συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος της Έφης Λατσούδη, με το οποίο του ζήτησε ραντεβού ώστε να τον προειδοποιήσει δήθεν, ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν να τον χτυπήσουν, αλλά με πραγματικό σκοπό να τον εντοπίσουν.

Μετά το ραντεβού που διήρκεσε λίγα λεπτά , ο Θράσος Αβραάμ βγήκε στο δρόμο και τότε ο ίδιος άνθρωπος τον υπέδειξε σε τέσσερις πάνοπλους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην αστυνομία και στη συνέχεια στον εισαγγελέα.

Λίγη ώρα μετά με εντολή εισαγγελέα ο Θράσος Αβραάμ αφέθηκε ελεύθερος ενώ ζητήθηκε να διαβιβαστεί η υπόθεση στην εισαγγελία για παραπέρα διερεύνηση.

Ο συνήγορος του δημοσιογράφου Στρατής Πέτρου υποστήριξε ότι «με το δημοσίευμα προβάλλαμε τον σχηματισμό δικογραφίας που είχε ανακοινώσει την ίδια μέρα η αστυνομία για τις έκνομες και βίαιες ενέργειες που είχαν λάβει χώρα την 27.2.2020 σε βάρος εθελοντών προς το σκοπό εκπλήρωσης του δημοσιογραφικού καθήκοντος και από δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού της ιστοσελίδας μας για την εξέλιξη της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης, που αφορά στα ανωτέρω έκτροπα που είχαν λάβει μεγάλη έκταση και είχαν προβληθεί και από ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας».

Να σημειωθεί ότι εις εκ των μηνυτών, είναι υπόδικος μαζί με άλλον έναν, για τον προπηλακισμό του Θράσου Αβραάμ τον Μάιο του 2018, κατά τη διάρκεια επεισοδίων το βράδυ της επίσκεψης τού τότε πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στη Μυτιλήνη και η δίκη τους έχει οριστεί σε λίγες ημέρες στις 17 Μαρτίου.

Από την πλευρά του ο Θ. Αβραάμ προτίθεται να καταθέσει κι εκείνος μήνυση και αγωγές αποζημίωσης για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς και για τη νομιμότητα της διαδικασίας της σύλληψης.

«Η διοίκηση της ΕΛΑΣ τοπικά και κεντρικά και η πολιτική ηγεσία της ας εξετάσει επιτέλους σοβαρά το πώς αντί της προστασίας στη δημοκρατία και τους θεσμούς της κάποιοι χρησιμοποιούν την αστυνομία σε παιχνίδια ακροδεξιών παρακρατικών συμμοριών», καταλήγει η ιστοσελίδα.

Πηγή: ΕΦΣΥΝ-Γιώργος Παγούδης