Κυβερνώντας μέσω τουίτερ

[ ARTI news / Ελλάδα / 01.07.23 ]

Η φωτογραφία στο τουίτερ κάνει και την ντροπή να ντραπεί. Ο σερβιτόρος μέχρι το λαιμό στο νερό με το δίσκο στο χέρι σερβίρει. Ο κόσμος ριγεί πρόσκαιρα. Ο υπουργός Εργασίας ζητάει έρευνα! Κι όλα τελειώνουν εδώ, μέχρι το επόμενο τουίτ.

Παρέμβαση κάνει και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υγείας για την 20χρονη Ραφαέλα Πιτσικάλη από τα Χανιά που δίνει τα τελευταία χρόνια, μία δύσκολη μάχη με μία σπάνια μορφή καρκίνου (σάρκωμα Ewing). Η Ραφαέλα σε ανάρτησή της έγραφε για την απεγνωσμένη αναζήτηση νοσηλείας σε διάφορα νοσοκομεία. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός αντέδρασαν άμεσα και βρέθηκε «ιδιωτικό νοσοκομείο»! Μπράβο τους; Όχι. Θα πούμε μπράβο όχι για την κατά περίπτωση αντιμετώπιση, αλλά όταν υπάρξει θεσμική ρύθμιση.

Αυτό λέει και η Ραφαέλα στην ευχαριστήρια ανάρτησή της: «…Ελπίζω κι εύχομαι ανάλογη στήριξη και βοήθεια από το κράτος να έχουν διαρκώς και τα άλλα παιδιά και οι άλλοι άνθρωποι. Πρέπει να καλυφθεί θεσμικά, στο τομέα υπηρεσιών υγείας το κενό περίθαλψης και φροντίδας της εφηβικής-πρώιμης νεαρής ηλικίας. Των παιδιών δηλαδή που αντιμετώπισαν ένα σοβαρό θέμα υγείας ή ένα χρόνιο θέμα, και όταν μεγαλώνουν «χάνονται» μεταξύ διαφορετικών γιατρών, νοσοκομείων, ιατρικών ιστορικών και επαναλαμβανόμενων εξετάσεων χωρίς ένα κοινό σημείο αναφοράς.»

Περαστικά, Ραφαέλα!

Καλή δύναμη και σε όλα τα παιδιά που αγωνίζονται κάτω από άγριες συνθήκες στις γαλέρες του Τουρισμού.