«Κλιματική Κρίση: Συνέπειες και Υπαίτιοι. Τι να κάνουμε»

[ ARTI news / Ελλάδα / 08.02.20 ]

Από την εκδήλωση για την «Κλιματική Κρίση: Συνέπειες και Υπαίτιοι. Τι να κάνουμε» το βράδυ της Παρασκευής 7 /2 στο χώρο του Μουσείου «Τσιτσάνη» με ομιλητές το μέλος της Πρωτοβουλίας Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων κα. Δέσποινα Σπανούδη, τον Πολιτικό Επιστήμονα κ. Δημοσθένη Παπαδάτος και τον εκπαιδευτικό – συγγραφέα μέλος του apokoinou.eu κ. Γιάννη Μπίλλα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επιχειρήθηκε να δοθούν απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων για την κλιματική κρίση, τα δεδομένα και τις αιτίες, τα περιβαλλοντικά κινήματα στην Ελλάδα, τους υδρογονάνθρακες, τη ‘’γεωπολιτική’’ των εξορύξεων, την αλλαγή των ατομικών συνηθειών και στάσεων, η λύση στο πρόβλημα της κλιματικής κρίσης , την περιβαλλοντική κρίση και την κοινωνική της διάσταση, την ενέργεια ως εμπόρευμα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στη διάρκεια της συζήτησης έγιναν παρεμβάσεις από μέλη του Συντονιστικού του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την Προστασία του Ασπροποτάμου και της Επιτροπής Πολιτών Βόλου Ενάντια στην καύση των σκουπιδιών.

Πηγή: Rossonero