Η ύβρις απέναντι στον νεκρό εργάτη Haji Shiraz Akram

[ ARTI news / Ελλάδα / 09.01.20 ]

Ο 23χρονος Πακιστανός εργάτης Haji Shiraz Akram παραμένει άταφος στα ψυγεία του νοσοκομείου Βόλου. Ποια Αντιγόνη θα βρεθεί για να εναντιωθεί στους σύγχρονους Κρέοντες της γραφειοκρατίας και του ρατσισμού; Ποιος θα διεκδικήσει την αξιοπρέπεια έστω μετά θάνατο για τον νεαρό μετανάστη; Ποιοι τον σκοτώνουν για δεύτερη φορά;

Οι μετανάστες δεν έχουν δικαιώματα ούτε ζωντανοί ούτε νεκροί στην "πολιτισμένη» Δύση

O Haji Shiraz Akram έχασε τη ζωή του στις 13 Δεκέμβρη σε λατομείο της περιοχής “Χοντρή άμμος” της Μηλίνας του νομού Μαγνησίας, όπου εργαζόταν. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να διερευνήσει σοβαρά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα.

Η σορός του νεαρού εργάτη βρίσκεται στα ψυγεία του νοσοκομείου του Βόλου από την ημέρα του θανάτου του μέχρι σήμερα και όπως αναφέρουν κοινωνικές οργανώσεις, η αντιμεταναστευτική γραφειοκρατία και η αδιαφορία δημιουργούν μια μακάβρια σκύλευση της σορού του νεκρού εργάτη.

Οι οργανώσεις ζητούν από "τους αρμόδιους φορείς να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν το ζήτημα σαν μη υπάρχον και το νεκρό εργάτη σαν φάντασμα. Ο νεαρός εργάτης έχει όνομα, είναι ο HAJI SHIRAZ AKRAM, έχει οικογένεια και τόπο καταγωγής. Όσο έζησε δεν του αναγνωρίστηκε κανένα δικαίωμα, όπως και σε εκατομμύρια μετανάστες που επιζητούν στην «πολιτισμένη» δύση μια καλύτερη μοίρα, για να αντιμετωπίσουν τελικά την πιο βάρβαρη εργασιακή και κοινωνική εκμετάλλευση... να του αναγνωριστεί τουλάχιστον μετά θάνατον το δικαίωμα να ταφεί από τους οικείους του στον τόπο που γεννήθηκε".