Η παραλλαγή Omicron θα προστατεύει από την Delta

[ ARTI news / Κόσμος / 29.12.21 ]

Σύμφωνα με μια προκαταρκτική μελέτη που έγινε σε συνθήκες εργαστηρίου στη Νότια Αφρική, τα αντισώματα που παράγονται κατά τη διάρκεια μιας μόλυνσης με την παραλλαγή Omicron του Sars-CoV-2 θα προστατεύουν στη συνέχεια από τη μόλυνση από την μετάλλαξη Δέλτα. 

Αυτό θεωρείται ένα ενθαρρυντικό αποτέλεσμα εάν η Omicron γίνει κυρίαρχη σε όλο τον κόσμο.

Τα άτομα που έχουν αναρρώσει από μόλυνση με την παραλλαγή του κορονοϊού Omicron μπορεί να είναι σε θέση να αμυνθούν έναντι επακόλουθων λοιμώξεων με την παραλλαγή Delta, αναφέρουν οι New York Times. Αυτό είναι το προκαταρκτικό αποτέλεσμα της μελέτης που έγινε σε εργαστήριο στη Νότια Αφρική από την ομάδα του ιολόγου Alex Sigal (Ινστιτούτο Έρευνας Υγείας του Durban). 

Το αποτέλεσμα «Δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ινστιτούτου τη Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου και μένει να επικυρωθεί», ανέφερε η εφημερίδα.

Η μελέτη διεξήχθη χρησιμοποιώντας πλάσμα αίματος που συλλέχθηκε από δεκαπέντε άτομα, εμβολιασμένα ή μη, που είχαν μολυνθεί με την Omicron. Ο στόχος ήταν να αξιολογηθεί η ικανότητα των αντισωμάτων να ελέγχουν την Omicron και τη Delta στο εργαστήριο. 

Εάν αυτό ισχύει, τότε η παραλλαγή Omicron (που φαίνεται ότι είναι πιο ήπια) μπορεί να δώσει τη λύση...