Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε 92χρονη με άνοια που χρησιμοποιεί συσκευή οξυγόνου

[ ARTI news / Ελλάδα / 04.04.22 ]

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε κατάκοιτη ηλικιωμένη με άνοια που χρησιμοποιεί συσκευή οξυγόνου! Αυτή είναι η νέα (Δ)ΕΗ μετά την ιδιωτικοποίησή της.  Αυτό είναι το απάνθρωπο πρόσωπο του καπιταλισμού.

Η 92χρονη μένει σε ορεινό χωριό της Μεγαλόπολης κι ενώ ο γιός της Χρήστος Γρηγορόπουλος πλήρωνε μετά από ρύθμιση 120 ευρώ το μήνα, η ΔΕΗ προχώρησε στο κόψιμο του ρεύματος και μάλιστα μεσημέρι Παρασκευής με συνέπεια να μην υπάρχει δυνατότητα ακόμα κι αν γινόταν η πληρωμή να γίνει γρήγορα η επανασύνδεση του ρεύματος.

Ο Χρήστος Γρηγορόπουλος κατήγγειλε ότι προχώρησαν στη διακοπή της παροχής ρεύματος αν και στον λογαριασμό αναφέρεται η κατάσταση της υγείας της μητέρας του, δηλαδή ότι χρειάζεται συνεχή παροχή οξυγόνου ενώ το χρέος είναι κάτω από 500 ευρώ.

Η ηλικιωμένη που πάσχει και από άνοια μεταφέρθηκε από τον γιό της στο νοσοκομείο μετά τη διακοπή της παροχής ρεύματος καθώς όπως είπε δεν είχε άλλη λύση για τη φροντίδα της.

Όπως είπε ο γιος της 92χρονης, η γυναίκα μένει 50 χιλιόμετρα μακριά από υποκατάστημα της ΔΕΗ, στην ορεινή Μεγαλόπολη και δεν είναι εύκολο να μετακινηθεί, ενώ κινδύνευσε η ζωή της. «Δίναμε κάθε μήνα 100-120 ευρώ, δεν μπορώ να καλύψω όλο το ποσό. Είναι ούτε 500 ευρώ. Ξέρουν ότι είναι άρρωστη η γιαγιά, δεν με πήραν ούτε ένα τηλέφωνο να με ενημερώσουν. Έπρεπε να την πάω στο νοσοκομείο. Χάος.», είπε ο κ. Χριστόπουλος.