Η Art Athina στο Ζάππειο

[ ARTI news / Ελλάδα / 11.09.19 ]

Στο Ζάππειο Μέγαρο, το κτήριο - τοπόσημο της πρωτεύουσας που στους χώρους του διαδραματίστηκαν σημαντικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας, θα πραγματοποιηθεί και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά η Art Athina, που εγκαινιάζεται την επόμενη Παρασκευή (7.30 μ.μ.) από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Η φουάρ του «Πανελλήνιου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Σταματίας Δημητρακοπούλου, επιχειρεί να μεταφέρει στο κοινό την εικόνα της σύγχρονης τέχνης, όπως προσδιορίζεται στην εποχή μας. Τα κύρια «συστατικά» της διοργάνωσης είναι οι 36 συμμετέχουσες γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό και οι ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις του παράλληλου προγράμματος.

Η οθόνη της «Αίγλης Ζαππείου» του παλαιότερου εν λειτουργία θερινού κινηματογράφου της πρωτεύουσας, θα προβάλει στο κοινό τα έργα της ενότητας «Video». Το υλικό περιέχει βίντεο καλλιτεχνών επιλεγμένα από την πλατφόρμα «Daata Editions», το Ίδρυμα «ΔΕΣΤΕ» καθώς και ανεξάρτητους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Την επιμέλεια υπογράφει η Σταματία Δημητρακοπούλου.

Οι συζητήσεις στην ενότητα Talks - σε επιμέλεια της Κατερίνας Νίκου- έχουν κεντρικό άξονα το ερώτημα «Το μέλλον είναι το Τώρα;». Συμμετέχουν διεθνείς προσωπικότητες από τον κόσμο της τέχνης.

Εικαστικοί καλλιτέχνες που εκπροσωπούνται από τις συμμετέχουσες γκαλερί της Art Athina στελεχώνουν το πρόγραμμα περφόρμανς με τίτλο «Live» σε επιμέλεια Σωζήτας Γκουντούνα, ενώ για τους επισκέπτες της παρουσιάζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Art Athina - We are the future» σχεδιασμένο από τον κοινωνικό φορέα «ΚROMA».