Εφημερίδες: Τράμπα με Ερντογάν

[ ARTI news / Ελλάδα / 26.09.19 ]

 Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν είναι το πρώτο θέμα στις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες. Εντύπωση προκαλεί η αποστροφή άρθρου στην πρώτη σελίδα της Καθημερινής (Ιορδανίδης) που θεωρεί ότι «εξωτερική πολιτική δεν είναι το ατού» του Μητσοτάκη! Στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ καταγράφεται η απορία αν η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ ήταν όντως στο πρόγραμμα.

Κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη ασκούν και τα ΝΕΑ (πρώτη φορά ταυτίζονται με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ). Η κριτική εστιάζει στην ομιλία του πρωθυπουργού στον ΟΗΕ. Ο Μ. Μητσός γράφει ότι ο κόκκος άμμου (κατά τον γνωστό σωρείτη) που έριξε τον Τσίπρα ήταν το Μάτι (ως αντιμετώπιση και ως επικοινωνιακή διαχείριση από την προηγούμενη κυβέρνηση). Ο Γ. Πρετεντέρης παίρνει τη σκυτάλη ασκώντας κριτική στον Μητσοτάκη, γιατί στην ομιλία του στον ΟΗΕ ακύρωσε ως μη όφειλε το Μάτι που έριξε τον Τσίπρα, αποδίδοντάς το στην κλιματική αλλαγή. «Για το μέσο Έλληνα –γράφει ο αρθρογράφος- το Μάτι δεν έχει σχέση με την κλιματική αλλαγή. Έχει με τον Τσίπρα, τη Δούρου και 102 νεκρούς.»

 -Σήμερα η πρόταση για Novartis- Κατατίθεται η πρόταση προανακριτικής για Παπαγγελόπουλο(προεξοφλεί «κακούργημα» με πρωτοσέλιδο τίτλο ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ) με τις κατηγορίες κατάχρησης εξουσίας και παράβασης καθήκοντος.

 -Στο κύριο άρθρο της η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι απαιτείται σοβαρή αντιμετώπιση και όχι χαμόγελα και μεγαλοστομίες, για να αντιμετωπιστεί η κρίση στον πιο δυναμικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας από την χρεοκοπία της Thomas Cook. Όπως έγινε γνωστό οι Άγγλοι, οι Αμερικανοί και Γερμανοί «σκότωσαν» την Thomas CooK για να μην πέσει στα χέρια των κινέζων (δες σχετικό άρθρο στο artinews.gr)

 ΤΑ ΝΕΑ Καλές προθέσεις δύσκολοι γρίφοι-Τι είπαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προσπάθεια επανεκκίνησης στα ελληνοτουρκικά

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στο τραπέζι προσφυγικό και Κυπριακό (Μητσοτάκης-Ερντογάν)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Γκρίζος λύκος με μάσκα αμνού

ΚΟΝΤΡΑ: Πλυντήρια ελληνικών τραπεζών στο στόχαστρο της δικαιοσύνης

Η ΑΥΓΗ: Βιάζονται να τα δώσουν όλα-Σήμα Μητσοτάκη σε εκδήλωση της Goldman Sachs

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: ΔΕΗ: Κομμάτια να γίνει

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Όλα δείχνουν κακούργημα

ΕΣΤΙΑ: Η Αμερική έχει χάσει τα λογικά της

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κάλεσμα για συνέχιση του αγώνα στις 2 Οκτωβρίου