Εφημερίδες: Οι χομπίστες, οι λομπίστες και οι διεφθαρμένοι

[ ARTI news / Ελλάδα / 23.09.19 ]

 

«Ο κόσμος καίγεται» «SOSτε τον πλανήτη» γράφει η ΕΦΣΥΝ αναφερόμενη στην παγκόσμια κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή.

Στο δικό τους μικρόκοσμο ένιοι εξ ημών ασχολούνται με «χομπίστες»! Ο Γ. Πρετεντέρης σε άρθρο στα ΝΕΑ με τίτλο «Χομπίστας» γράφει ότι κάποιοι από τη ΝΔ δεν θέλουν προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο γιατί αυτός «κρατάει» πολλά «άπλυτα» («πολιτικούς, εκδοτικούς και οικονομικούς παράγοντες όχι απαραιτήτως ΣΥΡΙΖΑ») και φοβούνται μην τα «απλώσει στην Ηρώδου Αττικού».   

Στην αντίπερα όχθη η ΚΟΝΤΡΑ κάνει πρωτοσέλιδο τις «Πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το μεγάλο σκάνδαλο των ΕΛΠΕ». Γράφει η εφημερίδα: «Δώρα στη νέα διαπλοκή και τα δικαιώματα εξόρυξης πετρελαίου». Ποια ήταν η παλιά και πια η νέα διαπλοκή; Δεν μπορεί αυτός ο τόπος να κάνει χωρίς… διαπλοκή;

Τελικά, ας αποκαταστήσουμε κάποτε τα πράγματα, η «διαπλοκή» είναι αυτό που κάποτε ονομάστηκε «μεγαλοαστική τάξη» ή ολιγαρχία. Είναι οι σημερινοί «ολιγάρχες». Η επιμονή στην ονομασία «διαπλοκή» υποδηλώνει ότι υπάρχουν και…  καλοί «μεγαλοαστοί» και «ολιγάρχες» οι οποίοι δεν «διαπλέκονται», οι οποίοι δεν είναι διαφθορείς (διεφθαρμένοι είναι οι πολιτικοί και κρατικοί λειτουργοί που δωροδοκούνται για να κάνουν τις «δουλειές» των διαφθορέων-ολιγαρχών). Με άλλα λόγια, έτσι λειτουργεί το καπιταλιστικό σύστημα. Να θυμίσουμε ότι στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον καθώς και στις Βρυξέλλες υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες «λομπίστες», εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών που προωθούν με κάθε τρόπο (κυρίως οικονομικό) τα συμφέροντά τους. Είναι τα "λόμπις" που πιέζουν ώστε να μην καταδικαστεί στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Μπολσονάρου. Είναι αυτά που δεν βλέπουν τίποτ' άλλο πέρα από το κέρδος και λύνουν τα φρένα για χάρη των κερδών και των δικών τους ποσοστών, οδηγώντας στην αυτοκαταστροφή.  

Αυτό το σώμα από «λομπίστες» είναι θεσμικό(δηλαδή απολύτως νόμιμο) στις ΗΠΑ και κατοικοεδρεύει στο Κογκρέσο αλλά παραθεσμικό και παράτυπο στην Ευρώπη, όμως λειτουργεί υπό διάφορες νομότυπες μορφές. Το γεγονός αυτό καθιστά το δημοκρατικό έλλειμμα της ΕΕ ακόμη πιο έντονο. Το θέμα λοιπόν είναι να υποστηρίξουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς. Να χτυπήσουμε τα άτυπα «λόμπις» και τους σκοτεινούς παραθεσμούς. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για την ευρωπαϊκή αριστερά. Το ίδιο ισχύει και στο εσωτερικό των επί μέρους κρατών…  

ΤΑ ΝΕΑ: Τέσσερα βήματα κανονικότητας –Συνταξιούχοι(αναδρομικά, κίνητρα για απόσυρση αυτοκινήτων, θέρμανση, φόροι

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέες συντάξεις για 2.000.000 δικαιούχους

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Με το ΚΚΕ για τη λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση…

ΚΟΝΤΡΑ: Πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το μεγάλο σκάνδαλο των ΕΛΠΕ (Δώρα στη νέα διαπλοκή και τα δικαιώματα εξόρυξης πετρελαίου)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τρίζουν τα κόκκαλα του Μπακογιάννη

ΕΦΣΥΝ: SOSτε τον πλανήτη-παγκόσμια κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:  120 Δόσεις  Παράταση και Διόρθωση

ΕΣΤΙΑ: Η Ελλάς ζητά αυτοπροσδιορισμό για την μειονότητα της Β. Ηπείρου