Ερωτήματα με αφορμή την εισβολή στην ΑΣΟΕΕ: Ποιος πουλάει την πρέζα;
[ ARTI news / Ελλάδα / 11.11.19 ]Γιάννης Χρυσοβέργης (Fb)
Ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ το Σαββατοκύριακο παρουσίαζε συνεντεύξεις με φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) οι οποίοι χωρίς να δείχνουν το πρόσωπό τους, προέβαιναν σε καταγγελίες για ευρεία διακίνηση πρέζας μέσα στο Πανεπιστήμιο κι ότι φοβούνται να κυκλοφορήσουν σε συγκεκριμένους χώρους.
Εφ' όσον οι καταγγελίες αυτές έχουν βάση -και κρατάω μια επιφύλαξη διότι η εισβολή της Αστυνομίας που ακολούθησε βρήκε κάτι γάντια, δυο-τρεις μάσκες, σκουπόξυλα κι άδεια μπουκάλια μπύρας -με κάτι τέτοια ευρήματα το 1978 ο Φίλιππος και η Σοφία Κυρίτση είχαν καταδικαστεί σε 9 και 5 χρόνια φυλάκιση αντίστοιχα με βάση τις διατάξεις της φρέσκιας, τότε, αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας-, αλλά από πρέζα... τζίφος. Ούτε καν λίγο μπάφο, έτσι, το κάτι τις μας ρε παιδιά.
Πιθανόν συμπέρασμα Νο1: Οι «φοιτητές» του ΣΚΑΪ ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, για να δικαιολογήσουν την εισβολή της Αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο.
Πιθανό συμπέρασμα Νο2: Ναι μεν πρεζέμποροι χρησιμοποιούν χώρους της ΑΣΟΕΕ για καβάτζα, αλλά ειδοποιήθηκαν... έγκαιρα για την επικείμενη επέμβαση της Αστυνομίας.
Ερώτημα Νο1: (εφ' όσον ισχύει το Συμπέρασμα Νο2). Την πληροφορία στους πρεζέμπορους ποιος την έδωσε; Μήπως κάποιο πουλάκι από την Αστυνομία;
Ερώτημα Νο2: (πάντα εφ' όσον ισχύει το Συμπέρασμα Νο2). Γιατί η Πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ, που τα τελευταία χρόνια κάθε τρεις και λίγο έβγαζε μια ανακοίνωση κατά του Πανεπιστημιακού Ασύλου, εδώ και τόσο καιρό ΔΕ ΖΗΤΗΣΕ επέμβαση της Αστυνομίας, ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ; Και γιατί, στην περίπτωση αυτή, η Εισαγγελία δεν κινήθηκε αυτεπάγγελτα κατά της πρυτανικής αρχής για συγκάλυψη εγκλήματος; Κι αν είχε υπάρξει αίτημα προς την Αστυνομία κι αυτή αδιαφόρησε, πότε υποβλήθηκε; Και γιατί σε αυτή την περίπτωση η Πρυτανεία δε ζήτησε τη συνδρομή της Δικαιοσύνης;
Σκέψεις με αφορμή τη ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ προκειμένου να ΕΚΔΙΩΞΟΥΝ 200 ΦΟΙΤΗΤΕΣ του Πανεπιστημίου, που έχουν «αντιρρήσεις» στο κλείσιμό του για μία εβδομάδα, με απόφαση της Συγκλήτου.