Επιθέσεις ακροδεξιών με την ανοχή της αστυνομίας

[ ARTI news / Ελλάδα / 05.10.23 ]

Τα φασιστικά τάγματα εφόδου ξαναβγήκαν στους δρόμους με την ανοχή της αστυνομίας και της κυβέρνησης.

Συντονισμένη δράση της αστυνομίας και ομάδων φασιστών στο Ηράκλειο καταγγέλει η ΚΕΕΡΦΑ, επισημαίνοντας ότι «η αστυνομία έδειξε ιδιαίτερη ανοχή σε φασίστες που επιτίθονταν με ρόπαλα και μαχαίρια.»

Στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα της Τετάρτης (04/10), έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μετά τη λήξη της δημόσιας αντιπαράθεσης των υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης, ακροδεξιοί του συνδυασμού «Ενωμένοι Μακεδόνες», επιτέθηκαν στον υποψήφιο δήμαρχο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Βασίλη Τομπουλίδη.  

Προηγουμένως, η ίδια ακροδεξιά ομάδα επιτέθηκε στο περίπτερο του συνδυασμού στην Τούμπα, βανδαλίζοντάς το, και πετώντας χαρτάκια με το λογότυπο των «Ενωμένων Μακεδόνων».

Θυμίζουμε τέλος την προκλητική φωτογραφία ακροδεξιού «ματατζή» έξω από την κατάληψη του Ηρακλείου στην Κρήτη αλλά και τη φωτογραφία στο τουίτερ του δημοσιογράφου Γιάννη Μπαμπούλια, όπου εμφανίζεται μέλος ακροδεξιάς ομάδας (φοράει μπλούζα φασιστικής οργάνωσης) δίπλα σε αστυνομικό.

Τα επεισόδια αυτά καταδεικνύουν για μία ακόμα φορά τις στενές σχέσεις αστυνομικών με τον ακροδεξιό, φασιστικό χώρο και την κατά περίπτωση κοινή επιχειρησιακή τους δράση εναντίον διαδηλωτών και προσφύγων, καθώς και την πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ανέχεται ή ενθαρρύνει τη δράση των φασιστικών οργανώσεων…

*Ο αυταρχισμός και ο εκφασισμός δεν σταματούν στα παραπάνω. Σύμφωνα με τους Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα "Το Υπουργείο Μετανάστευσης ανέστειλε την πρόσβαση των δημοσιογράφων στους ελληνικούς προσφυγικούς καταυλισμούς μέχρι νεοτέρας. Η RSF ζητάει από τις αρχές να άρουν αμέσως την αναστολή, η οποία παρακωλύει σοβαρά το δικαίωμα στην ενημέρωση και το έργο των δημοσιογράφων." (Τι δεν καταλαβαίνετε;)