Εξοντώνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

[ ARTI news / Ελλάδα / 02.10.21 ]

Εξαφανίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης και το εφαρμόζει τώρα η κυβέρνηση με τη δημοσιοποίηση προς δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου, που περιέχει τα κίνητρα για τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων με απασχόληση μέχρι 250 ατόμων.

Η κυβερνητική πολιτική κινείται στο πλαίσιο του σχεδίου του ακραίου νεοφελελεύθερου Χριστόφορου Πισσαρίδη

Θυμίζουμε ότι το σχέδιο Πισσαρίδη προβλέπει τη γιγάντωση των «μεγάλων» επιχειρήσεων και την εξαφάνιση των μικρομεσαίων, την «ουμπεροποίηση» της εργασίας(δες efood και Volt), το μοντέλο Πινοσέτ στις συντάξεις(ιδιωτικοποίηση επικουρικών), την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, τη συντηρητική στροφή στην εκπαίδευση και την ενίσχυση της ιδιωτικής...

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Η Καθημερινή» έγραφε σε κύριο άρθρο της (2.9.2020) ότι "…τα κίνητρα μεγέθυνσης που ετοιμάζεται να θεσπίσει η κυβέρνηση, ακολουθώντας τις εισηγήσεις της επιτροπής Πισσαρίδη… να ενθαρρυνθούν κάποιοι να μεγαλώσουν" να μην οδηγήσει στο "να εξαφανιστούν οι μικροί"! 

Ναι, ακόμα και η φιλοκυβερνητική «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» τους… φοβάται.

Αυτό το νεοφιλελεύθερο οικονομικό πρότυπο με την περαιτέρω «ισχυροποίηση των ισχυρών» εφαρμόστηκε ήδη στην Χιλή με τις γνωστές ολέθριες συνέπειες για ολόκληρη την κοινωνία.