Εξάρχεια: «Αυτές δεν είναι δυνάμεις καταστολής, αλλά δυνάμεις κατοχής»

[ ARTI news / Ελλάδα / 18.11.19 ]

Εισβολή σε πολυκατοικίες έκανε και σήμερα η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη. Βρήκαν μάσκες και πέτρες! Αν έψαχναν πιο βαθιά, θα έβρισκαν και μπετόν!

Η αστυνομική βία ήταν χωρίς προηγούμενο χθες. Τα ΜΑΤ χτυπούσαν απρόκλητα και αδιακρίτως.  Καταγγελίες για τραυματισμούς υπήρξαν πολλές με αποκορύφωμα τον τραυματισμό δημοσιογράφου και νεαρής γυναίκας που χτυπήθηκαν βάναυσα.  Ο δημοσιογράφος Μάριος Αραβαντινός, υποστηρίζει πως τρεις άνδρες των ΜΑΤ του επιτέθηκαν και ένας τον χτύπησε στο αριστερό του χέρι, ένας έπεσε πάνω του με την ασπίδα και ένας τρίτος χτύπησε το χέρι του για να πέσει κάτω το κινητό του.  Ανάλογη καταγγελία έγινε και από 20χρονη γυναίκα. «Έτσι όπως καθόμουν με κάτι παιδιά, φωνάζουν έρχονται οι μπάτσοι. Εγώ κάνω στην άκρη, δεν ήξερα τι να κάνω και με στριμώχνουν σε μια γωνία. Με βαράνε με τα γκλομπ, με τις ασπίδες, με κλωτσάνε. Τους λέω βοήθεια παιδιά τρέχει αίμα. Συνέχισαν... Και μετά συνέχισαν προς τα πάνω. Πετιόταν αίμα παντού και με βοήθησαν κάτι παιδιά να γλιτώσω», ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους.   Ένα βίντεο από πολίτη που ήταν σε βεράντα έχει καταγράψει επίσης τη στιγμή που άνδρες των ΜΑΤ προσπαθούν να συλλάβουν κόσμο.

Ενδεικτικό της ωμής βίας της ΕΛ.ΑΣ. είναι η ρήση κατοίκων ότι «αυτές δεν είναι δυνάμεις καταστολής, αλλά δυνάμεις κατοχής».

 Σε 33 ανήλθαν οι συλλήψεις στα Εξάρχεια, μετά την ολοκλήρωση της πορείας. Σε άλλες πόλεις προσήχθησαν συνολικά 31 άτομα. Ειδικότερα, 14 στη Θεσσαλονίκη, 10 στην Πάτρα και 7 στο Ηράκλειο Κρήτης.