Εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στην ΑΣΟΕΕ

[ ARTI news / Ελλάδα / 12.01.22 ]

Η κυβέρνηση δεν επέδειξε γρήγορα ανακλαστικά στην περίπτωση των επώνυμων καταγγελιών για τα εγκλήματα διδασκόντων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο(ΑΣΟΕΕ) στα οποία είναι εμπλεκόμενο στέλεχός της, επέδειξε όμως στην περίπτωση της χθεσινής επίθεσης κουκουλοφόρων. Έτσι, η ΕΛ.ΑΣ. -προφανώς εκτελώντας πολιτικές εντολές- βρήκε την ευκαιρία να εισβάλλει στην ΑΣΟΕΕ και να επιτεθεί σε φοιτητές που διαμαρτύρονται για ενδεχόμενη συγκάλυψη από τη Πρυτανεία του κατηγορούμενου για παιδεραστία και υπεξαίρεση χρημάτων καθηγητή. 

Λίγο πριν από τις 4 το μεσημέρι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εισέβαλαν 10 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ μαζί με 3 ασφαλίτες.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 6 συλλήψεις ατόμων που φέρονται να γκρέμιζαν ένα τοίχο, για να στήσουν «δικό τους αντιεξουσιαστικό στέκι», κατά την ΕΛ.ΑΣ, ενώ παρευρισκόμενοι ανέφερααν ότι πρόκειται για έναν χώρο που είχε σφραγιστεί με απόφαση της Πρυτανείας.

Τα γεγονότα συνέβησαν μόλις λίγες ώρες μετά τη φοιτητική κινητοποίηση στην Πρυτανεία σχετικά με τις πιθανές ευθύνες των πρυτανικών αρχών για τη διατήρηση στη θέση του διωκόμενου για σοβαρά αδικήματα καθηγητή, ο οποίος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με στελέχη και υπουργούς της Ν.Δ. 

«Μετά τα περιστατικά συγκάλυψης παιδεραστών και τοκογλύφων η πρυτανεία βάζει τους μπάτσους μέσα στην σχολή να συλλάβουν φοιτητές» αναφέρει σε ανάρτησή της η φοιτητική παράταξη Αρενα.