Είσαι ένα νέο (παρα)κράτος...

[ ARTI news / Ελλάδα / 27.11.22 ]

Κι ενώ η δίκη του (παρα)κράτους -που περιλαμβάνει ανθρώπους της νύχτας, στελέχη της αστυνομίας, δικηγόρους κ.ά.- συνεχίζεται με χίλια δυο δικανικά και μη εμπόδια καθώς και μέσα σε μιντιακή σιωπή, ένα νέο (παρα)κράτος σχηματίζεται με τη συνέργεια αστυνομικών και κακοποιών. Αυτό σημειώνει η στήλη «Βηματοδότης» (Το Βήμα της Κυριακής, 27.11.2022) που ασκεί κριτική στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκο για ενασχόληση με την «ψευδοεπικοινωνία» ενώ «… επί των ημερών του έχουν διεισδύσει και τείνουν να επικρατήσουν στην ΕΛ.ΑΣ. πρόσωπα που δεν διακρίνονται για την ηθική τους υπόσταση, παρά αντιθέτως γέρνουν προς τη νύχτα και το κοινό έγκλημα.».

Και συνεχίζει ο «Βηματοδότης»: «Και σε άλλες περιόδους είχαμε τέτοια ώσμωση των αρχών ασφαλείας με τους σκοτεινούς κύκλους των κακοποιών. Οι συνέπειες ήταν ολέθριες για την αξιοπιστία των αστυνομικών σωμάτων και την ασφάλεια των πολιτών…»!

Ένα νέο (παρα)κράτος έρχεται στη θέση του προηγούμενου με την ανοχή, εκούσα ή άκουσα, της πολιτικής ηγεσίας, ήτοι των Θεοδωρικάκου-Μητσοτάκη.ΓΧΠ

*Βέβαια, έχουμε μία ένσταση. Αυτό που ο Βηματοδότης χαρακτηρίζει «ψευδοεπικοινωνία» είναι κυβερνητική επιλογή κεντρικής σημασίας. Το «ξεσυρτάρωμα» της υπόθεσης «Κιβωτός του κόσμου» καθώς και άλλων υποθέσεων αστυνομικού και σκανδαλολογικού χαρακτήρα ήταν αναγκαίο για την επικάλυψη και συγκάλυψη της υπόθεσης των «Υποκλοπών».