Γιατί οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις χρειάζονται τους αντιεμβολιαστές

[ ARTI news / Ελλάδα / 10.01.22 ]

Ε, λοιπόν, οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις χρειάζονται τους «αντιεμβολιαστές» για να κρύψουν τη βασική ευθύνη τους για το θανατικό, για να αποκρύψουν ότι είναι οι βασικοί υπαίτιοι της πανδημίας που βιώνουμε σήμερα αλλά και της επόμενης που θα έρθει.

Η δαιμονοποίηση των αντιεμβολιαστών, με την συνεχή προβολή εικόνων Ελλήνων και άλλων ακροδεξιών χριστιανοταλιμπάν, δεν έχει ως στόχο να πείσει αλλά να κρύψει ότι τη βασική ευθύνη για την πανδημία και την ανθρωπιστική καταστροφή, την έχουν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις. Να αποκρύψει ότι η υγειονομική κρίση συνδέεται άμεσα με την οικολογική κρίση, με την αποψίλωση των δασών, με την επέκταση του  ανθρώπινου οικοτόπου, με την υπερκατανάλωση και την απληστία των κερδοσκόπων.

Οι αντιεμβολιαστές και η ατομική ευθύνη είναι το παραπέτασμα καπνού πίσω από το οποίο οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις θα κρύψουν την δική τους ευθύνη για την αποδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας υπέρ των ιδιωτών, για την έλλειψη αναπνευστήρων, την έλλειψη ΜΕΘ, για τα πανάκριβα διαγνωστικά τεστ, τα πανάκριβα εμβόλια και την συνεπαγόμενη εμβολιαστική ανισότητα που δημιουργεί τις μεταλλάξεις.

Είναι οι ίδιοι που έδειχναν την Κούβα, αλλά την οποία τώρα έχουν "σβήσει" από τις τηλεοπτικές οθόνες. Γιατί εκεί ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός και έχει καλύψει πάνω από το 90% του πληθυσμού (11 εκ.). Γιατί εκεί τα κρούσματα είναι πλέον ελάχιστα και κανένας θάνατος από κορονοϊό δεν σημειώθηκε εδώ και δύο εβδομάδες. Γιατί η Κούβα τους χαλάει το άλλοθι ότι για όλα δήθεν φταίνε οι αντιεμβολιαστές, οι οποίοι παραδόξως είναι κατά κανόνα οι δικοί τους ψηφοφόροι. 

Ας το πούμε λοιπόν καθαρά, το δίλλημα είναι ένα: Αλλαγή του ισχύοντος παραγωγικού και πολιτικού μοντέλου ή καταστροφή...