Γερμανία: Έκρηξη σε ορυχείο

[ ARTI news / Κόσμος / 08.11.19 ]

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία μετά την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε παλιό ορυχείο στην πόλη Τόιτσενταλ που βρίσκεται 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Βερολίνου. Οι εργαζόμενοι σε αυτό κλείνουν τις κοιλότητες που έχουν δημιουργηθεί έπειτα από 80 χρόνια λειτουργίας του ορυχείου, τοποθετώντας σε αυτές απορρίμματα και χώμα και προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο το ορυχείο από την κατάρρευση.

Από την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο έχουν τραυματιστεί δυο άνθρωποι, ο ένας εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ τουλάχιστον 35 εργάτες έχουν παγιδευτεί στις στοές.

Οι εγκλωβισμένοι εργάτες βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ασφαλές σημείο, σε καταφύγιο εκτάκτου ανάγκης μέσα στο χώρο του ορυχείου, σε βάθος 700 μέτρων. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής κυβέρνησης στη Halle, οι εργάτες βρίσκονται σε δωμάτια ασφαλείας και τους παρέχεται οξυγόνο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης για τους ανθρακωρύχους που έχουν εγκλωβιστεί στα έγκατα της γης. Στο σημείο βρίσκονται ήδη οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.

Τελικά, ανασύρθηκαν σώοι και οι 35 εργάτες.