Γάζα: 4.127 νεκροί και η σφαγή συνεχίζεται...

[ ARTI news / Κόσμος / 21.10.23 ]

Στη Γάζα, «καταστράφηκαν σχολεία, γκρεμίστηκαν σπίτια και ολόκληρες οικογένειες θάφτηκαν κάτω από τόνους σκυροδέματος», αναφέρει το αμερικανικό κανάλι NBC News. 

Η Γάζα κείται σε ερείπια. Οι Ισραηλινοί την ισοπεδώνουν. Οι νεκροί ξεπερνούν τις 4.127, εκ των οποίων 1.661 παιδιά. Επιπλέον 13.162 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Επίσης, 81 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου.

Στη Γάζα, τα νοσοκομεία βρίσκονται σε οριακό σημείο, αναφέρει το BBC. Μια ομάδα από την αραβόφωνη συντακτική ομάδα των βρετανικών μέσων ενημέρωσης επισκέφθηκε το κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας, το Al-Chifa, το οποίο περιθάλπει εκατοντάδες σοβαρά τραυματίες και όπου τα πτώματα βρίσκονται τόσο στους διαδρόμους όσο και έξω απ' αυτό.

«Το νεκροτομείο έχει κατακλυστεί», λέει ο Adnan Elbursh, δημοσιογράφος του BBC Arabic. Με την ομάδα του, βρήκαν στην Αλ-Τσίφα «τους γείτονές τους, τους συγγενείς και τους φίλους τους ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες». «Σήμερα ήταν μια από τις πιο δύσκολες μέρες της καριέρας μου», εξηγεί ο Adnan Elbursh, ο οποίος δεν μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του. «Είδα πράγματα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. [...] Δεν πρέπει να βγούμε από τον ρόλο του παρατηρητή. Αλλά εδώ, στην πόλη μου, νιώθω ανήμπορος».

Και η σφαγή συνεχίζεται…