Βομβάρδισαν νοσοκομείο στη Γάζα, εκατοντάδες νεκροί

[ ARTI news / Κόσμος / 17.10.23 ]

Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν νοσοκομείο της Αγγλικανικής Εκκλησίας στη Γάζα. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε τουλάχιστον 500, μεταδίδει το Associated Press.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι «Διακόσιοι έως 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα κατοχικά (ισραηλινά) πλήγματα στην αυλή» του νοσοκομείου Ahli Arab στο κέντρο της Γάζας.

«Εκατοντάδες θύματα βρίσκονται ακόμη κάτω από τα ερείπια», πρόσθεσε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι νεκροί είναι χιλιάδες.

Ένας γιατρός και κάτοικος της Γάζας, ο Ziad Shehadah, δήλωσε στο Al Jazeera: «Αυτό που συνέβη είναι τρομερό. Αυτοί οι άνθρωποι, όλοι τους, είναι άμαχοι. Έφυγαν από το σπίτι τους για ένα μέρος που νόμιζαν ότι ήταν ασφαλές, ένα νοσοκομείο που είναι ένα ασφαλές μέρος σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. […] Ο απολογισμός είναι τώρα πάνω από 500 νεκροί, αλλά πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσει τους 1.000».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καταδίκασε την βομβιστική επίθεση μέσω του διευθυντή του, Tedros Adhanom Ghebreyesus, στο X (πρώην Twitter). Η Αίγυπτος κατήγγειλε σε δελτίο τύπου τη «σκόπιμη επίθεση εναντίον αμάχων» . Το Κατάρ και η Τουρκία έχουν επίσης εκδώσει καταδίκες.

Ο Αμερικανός βουλευτής Ρασίντα Τλάιμπ άσκησε κριτική στον Πρόεδρο Μπάιντεν, που επισκέπτεται σήμερα το Ισραήλ. «Αυτό συμβαίνει όταν αρνούμαστε να προωθήσουμε μια εκεχειρία και να βοηθήσουμε στην αποκλιμάκωση», σημείωσε ο βουλευτής.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς λέγεται επίσης ότι ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν μετά την τραγωδία αυτή.

Πρόκειται για μαζική εξόντωση. Εθνοκάθαρση.

Αν αυτό δεν είναι έγκλημα, τότε ποιο είναι;

Ακόμα και το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» είναι πλέον απαγορευμένο. Θεωρείται έγκλημα και αντισημιτισμός. Αλλά ο αραβικός κόσμος, και όχι μόνο αυτός, τα παρατηρεί όλα αυτά και όλα χαράσσονται στη μνήμη των λαών του. Κι «Όταν η Νέμεσις επιστρέψει, επειδή θα επιστρέψει, οι δυτικοί ηγέτες, αιφνιδιασμένοι και με τα χέρια κρεμασμένα, για άλλη μια φορά δεν θα καταλάβουν τίποτα…», γράφει ο Φρέντερικ Λόρντον.

(Εμείς αύριο στο Σύνταγμα θα φωνάξουμε:

Ούτε Χαμάς ούτε Νετανιάχου

Λευτεριά στην Παλαιστίνη)