Αυτοκτόνησε η ηθοποιός Βερόνικα Φορκέ (Kika)

[ ARTI news / Κόσμος / 13.12.21 ]

 Η πολυβραβευμένη Ισπανίδα ηθοποιός Veronica Forqué, που είχε υποδυθεί τον χαρακτήρα της «Kika» στην ομώνυμη ταινία του Pedro Almodovar, αυτοκτόνησε στο σπίτι της στη Μαδρίτη.

Γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1955 και ήταν κόρη του σκηνοθέτη José Maria Forqué και της συγγραφέα Carmen Vazquez-Vigo. Κάνοντας το κινηματογραφικό της ντεμπούτο υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του πατέρα της στις αρχές της δεκαετίας του 1970, βραβεύτηκε με τέσσερα βραβεία Γκόγια: Α' Γυναικείου Ρόλου (1988 και 1994 για την Κίκα) και Β' Γυναικείου Ρόλου (1987 και 1988). Έπαιξε επίσης στο θέατρο και στην τηλεόραση.

Η 66χρονη ηθοποιός ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς του ισπανικού κινηματογράφου κατά τις δεκαετίες 1980 και 1990, γνωστή εκτός από την Κίκα και για τους ρόλους της στις ταινίες «Μια ζωή ταλαιπωρία» και «Ματαντόρ» του Πέδρο Αλμοδόβαρ. 

«Αντίο Βερόνικα Φορκέ. Δούλεψα πριν από μερικά χρόνια μαζί της και έχω την ανάμνηση μιας γλυκιάς και πνευματώδους γυναίκας και μιας πολύ καλής παρτενέρ. Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε στο Tweeter o ηθοποιός Αντόνιο Μπαντέρας λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου της.