Αστυνομοκρατία στην Αθήνα

[ ARTI news / Ελλάδα / 06.12.20 ]

Αστυνομοκρατούμενη πόλη η Αθήνα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απαγορεύουν στους πολίτες να προσεγγίσουν το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια. Δυνάμεις καταστολής έχουν δημιουργήσει φραγμό προκειμένου να αποτρέψουν όσους θέλουν να αφήσουν ένα λουλούδι στο σημείο της δολοφονίας του. Ούτε οι δημοσιογράφοι μπορούν να προσεγγίσουν το μνημείο. 

Μέλη του ΚΚΕ(μ-λ) εγκλωβίστηκαν σε κεντρικό βιβλιοπωλείο των Αθηνών (Γραβιάς) όταν επιχείρησαν να φτάσουν στο μνημείο του Γρηγορόπουλου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Μπροστά τους βρέθηκε ισχυρή ομάδα αστυνομικών και δέκα εξ' αυτών προσήχθησαν και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. 

Σχεδόν όλοι οι σταθμοί του Μετρό είναι κλειστοί.  

Οι αστυνομικοί έλεγχοι παντού είναι πρωτοφανείς.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, όπως έκανε γνωστό το ThePressProject, προσήγαγαν τους δικηγόρους Θανάση Καμπαγιάννη και Κωστή Παπαδάκη.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης νωρίτερα είχε ζητήσει να μην παραβιαστούν τα υγειονομικά μέτρα κατά τη διάρκεια των προσαγωγών, αφού τα βανάκια της Αστυνομίας ήταν ασφυκτικά γεμάτα, χωρίς τις αποστάσεις ασφαλείας.