Αντρέα Καμιλέρι: Βλέπω το μέλλον μαύρο

[ ARTI news / Κόσμος / 08.07.18 ]

«Υπάρχει μια κακή συναίνεση για τις εξτρεμιστικές θέσεις του Ματέο Σαλβίνι, και μου θυμίζουν την κατάσταση του 1937» λέει ο Ιταλός συγγραφέας Αντρέα Καμιλέρι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Repubblica.

Δυστυχώς ο ρατσισμός κάνει και πάλι την εμφάνιση του στην Ιταλία, επισημαίνει ο Καμιλέρι και κατηγορεί τον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας και ηγέτη της Λέγκας του Βορρά για τις θέσεις του κατά των μεταναστών. 

«Ο Λεονάρντο Σάσα -συνεχίζει ο συγγραφέας- είπε ότι την παραμονή της ανόδου του φασισμού στην Ιταλία, ζήτησαν από έναν τυφλό αγρότη να πει πως βλέπει το μέλλον. Και ο αγρότης απάντησε: Αν και είμαι τυφλός, το βλέπω μαύρο. Το ίδιο θα έλεγα και εγώ σήμερα». 

Σύμφωνα με τον Καμιλέρι, «ο Σαλβίνι είναι άνθρωπος της υπαίθρου, δεν γνωρίζει τη θάλασσα. Αν την γνώριζε, θα είχε περισσότερο σεβασμό για εκείνους που αναγκάζονται να επιβιβάζονται σε άθλια πλοιάρια προοριζόμενα να ναυαγήσουν». «Η συγκατάθεση των Ιταλών στις πιο ακραίες θέσεις αποκαλύπτει τη χειρότερη πλευρά μας, ξεκινώντας από τον ρατσισμό» λέει ο Καμιλέρι και προσθέτει: 

«Στα ενενήντα τρία μου, ευρισκόμενος σε απόσταση αναπνοής από τον θάνατο, αφήνω μια χώρα που δεν περίμενα. Και για το λόγο αυτό αισθάνομαι ότι απέτυχα ως Ιταλός πολίτης».