Όχι στη δίωξη της συνδικαλίστριας γιατρού Α. Ρέτζιου

[ ARTI news / Ελλάδα / 15.11.23 ]

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη δίωξη της συναδέλφισσας ιατρού και προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτης Ρέτζιου, η οποία παραπέμπεται σε δίκη την Πέμπτη 16 Νοέμβρη και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον της.

Η δίωξη και η παραπομπή της σε δίκη αφορά στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 24/9/2020 έξω από το υπουργείο Υγείας από την ΟΕΝΓΕ μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Η συναδέλφισσα διώκεται ως «διοργανώτρια» τις κινητοποίησης και κατηγορείται για παραβίαση του νόμου 4703/2020 (ν. Χρυσοχοΐδη) για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Στο πρόσωπο της προέδρου δικάζονται όλοι οι υγειονομικοί που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους και των ασθενών τους, όταν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας ύψωσαν το ανάστημά τους και διεκδίκησαν μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας καθώς και μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για να μην καταρρεύσουν τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία.
Δεν ΞΕΧΝΑΜΕ τη μεγαλειώδη και τεράστιας σημασίας πρώτη πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών, που με υψωμένες τις γροθιές τους στις 19/3/2020 έξω από το υπουργείο Υγείας, στην αρχή της πανδημίας, έσπασαν τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και το σιωπητήριο που επιδίωκε να επιβάλει η κυβέρνηση στους υγειονομικούς και το λαό!!!
Η παραπομπή σε δίκη της συναδέλφισσας γίνεται σε μία περίοδο που η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου για να προχωρήσει τα σχέδιά της για το «νέο ΕΣΥ», τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων. Γίνεται σε μία περίοδο που με τη μεθοδευμένη υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας ενισχύει προκλητικά τους ιδιοκτήτες των επιχειρηματικών ομίλων σε υγεία και ασφάλιση.
Οι αγωνιζόμενοι υγειονομικοί δεν θα της κάνουμε τη χάρη !!! Μαζί με το λαό θα εμποδίσουμε τα αντιλαϊκά της σχέδια !!!
Στο «σκαμνί» πρέπει να καθίσει η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ για τις τεράστιες ευθύνες της στην «διαχείριση» της πανδημίας με δραματικές συνέπειες στη δημόσια υγεία
. Η πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματα των υγειονομικών και του λαού για να κερδίζουν από τον ανθρώπινο πόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι της ιδιωτικής υγείας
. Απέναντι στον κρατικό αυταρχισμό η καλύτερη απάντηση είναι η συσπείρωση στα σωματεία μας και η οργάνωση του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και των δικαιωμάτων των ασθενών και του λαού μας
Άρτα 15/11/2023
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας