Άγρια καταστολή στο κέντρο της Αθήνας

[ ARTI news / Ελλάδα / 05.03.21 ]

Με άγρια καταστολή αντιμετώπισε η αστυνομία το πλήθος που συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας διαδηλώνοντας υπέρ του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αφού πρώτα εμπόδισαν τον κόσμο να συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα, στη συνέχεια επιχείρησαν να διαλύσουν την πορεία με κρότου λάμψης, δακρυγόνα και με αύρες που έριχναν νερό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει πέντε συλλήψεις. Μάλιστα έχει υπάρξει και ένας τραυματίας διαδηλωτής.

Όπως καταγγέλλει ο δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ Κώστας Παπαντωνίου, άνδρας των ΜΑΤ έλεγε προκλητικά στον κόσμο «να δείτε τι θα γίνει αύριο».

Οξεία νεφρική ανεπάρκεια

Με τη νεφρική ανεπάρκεια είναι πια αντιμέτωπος ο Δημήτρης Κουφοντίνας αφού από σήμερα το πρωί τα νεφρά του σταμάτησαν να λειτουργούν.

Ο γιατρός Θοδωρής Σδούκος είπε ότι τον ενημέρωσαν σήμερα επίσημα ως γιατρό του ότι «τα νεφρά δεν λειτουργούν. Τον εμπαίζουν με τον χειρότερο τρόπο. Πρέπει να δώσουν λύση σήμερα να βγάλουν απόφαση να γίνει δεκτό το αίτημά του. Είναι θέμα ωρών να επέλθει αιφνίδιος θάνατος ή να πέσει σε κώμα. Η λύση πρέπει να δοθεί σήμερα». Ο Θ. Σδούκος ανέφερε ακόμη ότι η διοίκηση του νοσοκομείου δεν επιτρέπει ούτε σε αυτόν αλλά ούτε και στην έτερη γιατρό επιλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα, Κατερίνα Ντουζέπη, να τον επισκεφτούν στη Λαμία."