Α.Τ. Περιστερίου: Πρόστιμο στην αλληλεγγύη!

[ ARTI news / Ελλάδα / 09.04.20 ]

 Αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμα σε γιατρούς που πήγαν στο Α.Τ. Περιστερίου όπου μετανάστες έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας καθώς πάνω από 14 άτομα συνωστίζονται σ’ ένα κελί.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ.(ΣΥντονισμός για το ΠΡΟσφυγικό, ΜΕταναστευτικό) αποτελούμενη από τους Θοδωρή Μεγαλοικονόμου ψυχίατρο, Αντωνία Βαφειάδου πρ. δημοτικό σύμβουλο Περιστερίου, Χρήστο Βαφειάδη καθηγητή και το δημοτικό σύμβουλο Ιλίου Δημήτρη Γεωργίου, γιατρό καρδιολόγο, πήγε σήμερα(9/4/2020) στο Α.Τ. Περιστερίου, προκειμένου να πληροφορηθεί σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ότι στο Α.Τ. Περιστερίου κρατούνται συνωστισμένοι μετανάστες στο ίδιο κελί, και οι οποίοι φοβούμενοι για την υγεία τους, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας.

Εκτός από τα 2 μέλη της αντιπροσωπείας, που είναι και μέλη και της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, οι Θ. Μεγαλοοικονόμου και Δ. Γεωργίου συμμετείχαν ως γιατροί, έχοντας μαζί τους τις ιατρικές τους ταυτότητες, ιατρικά εργαλεία για εξετάσεις, καθώς και μέσα προστασίας (μάσκες, γάντια) για να τα διαθέσουν στους κρατούμενους. Όλοι τους είχαν συμπληρώσει βεβαιώσεις μετακίνησης Β4 για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Η αντιμετώπιση των αστυνομικών κρίνεται απαράδεκτη και αντιδημοκρατική, καθώς όχι μόνο αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία, αν οι κρατούμενοι είναι καλά στην υγεία τους, αλλά έκοψαν πρόστιμο σε όλους για άσκοπη μετακίνηση!

Αμέσως, έγινε τηλεφωνική παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο και στον αντιδήμαρχο Περιστερίου από την Αντωνία Βαφειάδου και στο Α.Τ. από το δικηγόρο Θ. Συμεωνίδη και η απάντηση του διοικητή του Α.Τ. ήταν να γίνει ένσταση.

Όπως αναφέρουν τα μέλη του ΣΥΠΡΟΜΕ στην ιστοσελίδα τους:

«Δεν πρόκειται για υπερβάλλοντα ζήλο των αστυνομικών οργάνων, αλλά για κράτος έλεγχου, επιλεκτικών απαγορεύσεων και τρομοκράτησης της αλληλεγγύης με πρόσχημα τον κορονοϊό, όπως αποδεικνύει και το ότι έχουν και αυτούς τους μετανάστες σε συνθήκες υπερσυνωστισμού, όπως και τους πρόσφυγες στα στρατόπεδα.

Δηλώνουμε ότι δεν μας τρομοκρατούν, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών και για την προστασία της υγείας όλων, ενάντια στην εγκληματική μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.!»

*Φωτογραφία αρχείου