Τζόκερ στην οπισθοδρόμηση

[ Κώστας Καναβούρης / Ελλάδα / 21.10.19 ]

 Η είδηση: Σε δύο κινηματογράφους εισέβαλαν οπλισμένοι αστυνομικοί, ύστερα από καταγγελία δύο υπαλλήλων του ΥΠΠΟ, για να συλλάβουν ανηλίκους που παρακολουθούσαν την ταινία «Τζόκερ». Όσα από τα παιδιά συνοδεύονταν από τους γονείς τους, η ποινική διαδικασία λέει ότι θα κατηγορηθούν για παραμέληση ανηλίκου.

 Η αντίδραση στο διαδίκτυο: Άγριο τρολάρισμα αυτής της γελοίας οπισθοδρομικής ενέργειας αφού ως γνωστόν «ένα γέλιο θα σας θάψει».

 Η γενίκευση στα κανάλια: Αθώα η πολιτική ηγεσία αφού η κα Μενδώνη δεν έδωσε την σχετική οδηγία. Οπότε έχουμε να κάνουμε με μια πιθανή έκφραση υπερβάλλοντος ζήλου που κατά βάση βρίσκεται σε ΟΡΘΗ κατεύθυνση: να προστατέψουμε τα παιδιά μας από κακές επήρειες. Όπου φυσικά ως κακή επήρεια θεωρείται κάθε υποψία έστω, ανταρσιακής και συγκρουσιακής συνθήκης. Ώρες κουβέντα στα κανάλια για το αν υπερέβη ή δεν  υπερέβη τα όρια η ΟΡΘΗ στην βάση της οπισθοδρομική καταγγελία.

 Μια υπόθεση αναγωγής: Η πράξη αυτή (και της καταγγελίας και των όσων ακολούθησαν) δείχνει ότι έχουμε εισέλθει σ’ ένα επικίνδυνα ασταθές έδαφος όπου αλωνίζει και δημιουργεί συνθήκη ο φασισμός. Οι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ όσο οπισθοδρομικοί και αν ήσαν, δεν θα μπορούσαν να διαπράξουν τα ανήκουστα, αν δεν ένιωθαν ότι αυτό που κάνουν είναι όχι μόνο αποδεκτό από την περιρρέουσα, λεγόμενη, ατμόσφαιρα αλλά και επιβεβλημένο. Ότι τελικά ο εκφασισμός της κοινωνίας, είτε με όσα εκφράζει η Αριστεία της σημαίας, η εκπαραθύρωση του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, η επαναφορά του κομματικού κράτους, είναι η ΟΡΘΗ κατεύθυνση.

Συνεπώς είναι απολύτως υπεύθυνη η κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ για το κλίμα αγριότητας που δημιουργούν. Για τα περιθώρια οπισθοδρομικών εκτραχύνσεων που υποθάλπουν. Ας μην κρύβονται πίσω από δύο υπαλλήλους.

 Και μια σημείωση: Καλό και άγριο το τρολάρισμα και το κράξιμο. Ίσως όμως θα έπρεπε να σκεφτούμε ότι στις μέρες μας ακόμα και το «γέλιο που τους θάβει», γίνεται το χώμα όπου επωάζεται το αυγό του φιδιού. Ή αλλιώς, το χώμα όπου θα θάψουν τα όνειρα των παιδιών μας.