Οι... γλυκές αλχημείες του Βορίδη

[ Κώστας Καναβούρης / Ελλάδα / 20.12.19 ]

      Προσοχή, προσοχή: σας ομιλεί ο εθνικός σας ζαχαροπλάστης Μάκης Βορίδης. Παρακαλείστε (και το λέω γλυκά) να μείνετε καρφωμένοι στους τηλεοπτικούς σας δέκτες προκειμένου να σας εξηγήσουμε το μάθημα ζαχαροπλαστικής που μόλις παρακολουθήσατε από ταράτσα ιδιόκτητης μονοκατοικίας επί της οδού Ματρόζου στου Κουκάκι.

Αυτό λοιπόν που είδατε ήταν ένα ακόμα επεισόδιο της σειράς «Γλυκές αλχημείες» με επιβλέποντα σεφ τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ελπίζουμε να είδατε προσεκτικά με πόσο ζήλο οι νεαροί ζαχαροπλάστες έφεραν σε πέρας την συνταγή με τον τίτλο «Πού σε πονεί και πού σε σφάζει». Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους το οποίο (και το ξαναλέω γλυκά) καλείστε να καταπιείτε αμάσητο ονομάζεται «Να τι εστί βερίκοκο». Της ζαχαρώδους κανονικότητας.

Προσοχή, προσοχή: στην διδαχθείσα ύλη πήραν μέρος, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και τα δύο του παιδιά. Όχι και τόσο με την θέλησή τους, αλλά αυτό ήταν το νόημα του μαθήματος: Η ζαχαροπλαστική και η  υποχρεωτική της κατάποση.

Εδώ τελείωσε η αποψινή μας εκπομπή. Θα τα ξαναπούμε στην επόμενη κατάληψη, στην επόμενη κινητοποίηση, στο επόμενο πανεπιστήμιο. Να τονίσω εδώ πως όσοι νεαροί περιφέρονται ασκόπως πέριξ του Πολυτεχνείου, της ΑΣΟΕΕ και άλλων κακόφημων ιδρυμάτων θα συμμετέχουν υποχρεωτικά στις εκπομπές, «Η ζαχαροπλαστική γυμνή» και «Η ζαχαροπλαστική στο στόμα του λύκου». Διδάσκουν: Ι.Κ. Πρετεντέρης, Α. Γεωργιάδης και άλλοι αλευρομάγειροι του αυτού επιπέδου κανονικότητας. Πτυχία δεν χορηγούνται. Τα πήρε όλα ο διευθυντής της σχολής ζαχαροπλαστικής, Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν άφησε για κανένα άλλο αριστεύσαντα. Ούτε για τον Διαματάρη.

Καληνύχτα και όνειρα γλυκά. Κι αυτό το λέω σοβαρά.