Ο Κουφοντίνας...

[ Κώστας Κάππας / Ελλάδα / 24.03.21 ]

Ο Κουφοντίνας παραδόθηκε αυτοβούλως στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών το 2002 αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη των πράξεων της «17 Νοέμβρη» γνωρίζοντας ότι θα περάσει όλη την ζωή του στην φυλακή. Καταδικάστηκε 11 φορές σε ισόβια.

Ο Κουφοντίνας δεν φέρνει ναρκωτικά στην φυλακή, δεν συμμετέχει σε συμμορίες, δεν απέδρασε σε καμμία από τις ολιγοήμερες άδειες που είχε πάρει.

Ο κρατούμενος ζήτησε αυτό που δικαιούται βάσει του ίδιου του αστικού νόμου που τον φυλάκισε: να γυρίσει στον Κορυδαλλό. Δεν ζήτησε κάτι παραπάνω. Του το αρνούνται.

Ο Κουφοντίνας κάνει απεργία πείνας μέχρι θανάτου. Μέχρι πραγματικού θανάτου. Σε αυτό διαφέρει από τους φασίστες. Ποτέ, πουθενά φασίστας κρατούμενος έκανε απεργία πείνας για οτιδήποτε. Όχι μόνο επειδή είναι θρασύδειλοι αλλά επειδή και το αστικό κράτος τους κάνει όσο μπορεί ανεκτικότερη την ζωή στην φυλακή. Την πολιτική εφεδρεία σου δεν την ζορίζεις.

Οι απεργοί πείνας Ρόμπερτ Τζέραρντ Σαντς και άλλα εννέα μέλη του του Προσωρινού Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού δολοφονήθηκαν από την βρετανική κυβέρνηση. Το ίδιο και η Εμπρού Τιμτίκ και δύο άλλα μέλη του Κουρδικού Επαναστατικού Λαϊκού Aπελευθερωτικού Μετώπου δολοφονήθηκαν από την Τουρκική κυβέρνηση. Εάν είναι τέρας ο Κουφοντίνας, τι λιγότερο από τέρας είναι και το δικό μας εκδικητικό Κράτος που τον δολοφονεί συνειδητά;

Διαφωνώ κάθετα με τα πιστεύω του Κουφοντίνα αλλά αυτό δεν έχει απολύτως καμμία σημασία. Θα σιχαινόμουν τον εαυτό μου εάν σιωπούσα σήμερα.