Μας γλεντάνε

[ Κώστας Καναβούρης / Ελλάδα / 24.09.20 ]

      Και να θες να αγιάσεις δεν σ’ αφήνουνε. Πάρε παράδειγμα την κυρία Γιαμαρέλλου, γνωστή  για τον εθισμό της στην Αγία Κοινωνία και επίσης καθηγήτρια παθολογίας λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ, αλλά και μέλος της Επιτροπής Ειδικών κατά της πανδημίας του Υπουργείου Υγείας. Την βρήκε, λοιπόν, τη λύση για να μην κολλάει ο κορονοϊός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που αντί να πυκνώνουν, αραιώνουν (θαύμα θαύμα), με αποτέλεσμα την σαρδελοποίηση των επιβατών: Να πηγαίνει ο κόσμος – είπε – με τα πόδια στις δουλειές του που είναι και καλή άσκηση. Αυτή  τη σύσταση έκανε. Τι της λες τώρα της κυρίας καθηγήτριας;

Με ρέγουλο τη θεία κοινωνία αγαπητή κυρία. Δεν είναι για χόρταση, βαράει στο δόξα πατρί. Άσε που βάζουνε ξυδιάδες οι ματζίρηδες και σε χαλάει άσχημα.

Δεν βλέπετε τον κύριο Κουμουτσάκο; Βρέθηκε κατά λάθος μπροστά στον παπά, του ’χωσε το κουτάλι στη μούρη ο πάτερ (πρέπει να είχε τουλάχιστον κανένα δίκιλο το κουταλάκι), το κατάπιε απότομα ο Χριστιανός, έγινε το κακό. Μια βδομάδα τώρα δεν ξέρει τι λέει. Δεν συνέρχεται με τίποτα. Αφού φωνάξανε και τον Άδωνι για εξορκισμό σου λέει και δεν έπιασε. Τι διάολο όμως, με ρετσίνα Κουρτάκη χαλασμένη τον κοινωνήσανε υπουργό άνθρωπο; Χαθήκανε οι Dom Perignon,  οι Moet έστω; Τα ύστερα του κόσμου mon dieu…

Για τον διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ Νίκο Ρωμανό πάλι, που είπε πως ο Πρωθυπουργός δεν άργησε να πάει στην κατεστραμμένη Καρδίτσα, αφού πήγε την δεύτερη εργάσιμη (επαναλαμβάνω την δεύτερη εργάσιμη, γιατί που ακούστηκε να δουλεύει ένας Πρωθυπουργός Μητσοτάκης, Κυριακάς και εορτάς), δεν έχω να προσθέσω κάτι. Έτσι γίνεται παντού. Και ούρα να δώσεις σε τρεις εργάσιμες θα είναι έτοιμα σου λένε. Δεν μπορεί όμως, κάπου κοινωνάει αυτός ο Ρωμανός και δεν μας το λέει. Κάπου γίνεται γλέντι σας λέω και μας αφήνουν στην απέξω. Κι αυτό το τελευταίο δεν είναι για γέλια. ΚΑΙ γλεντάνε, ΚΑΙ μας γλεντάνε.

 Υ.Γ. Και μες την τούρλα του Σαββάτου και ενώ στη ΝΔ και στην κυβέρνηση κουτουλάνε μεταξύ τους με το ρεζιλίκι της υπογραφής μνημονίων με την Βόρεια Μακεδονία, με τα εγκληματικά λάθη και τις εγκληματικότερες παραλείψεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας (γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκονται στους δρόμους) και ενώ η οικονομία, δηλαδή η ζωή των ανθρώπων, καταρρέει με πάταγο στα κεφάλια τους, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά από ένα αιώνα εργάσιμων πολιτικών ημερών και από θέση… έξω φρενών αριστερά (συν, πλην θα σας γελάσω), όπως κατεβαίνουμε για το αντίπαλο τέρμα (γιατί βλέπεις εκτός από εμάς βρίσκεται και ο ταξικός αντίπαλος στο γήπεδο, γεγονός που αλλάζει άρδην όλους τους σχεδιασμούς όπως λέει και ο Σαρτρ), ακριβώς τώρα, ο (ειλικρινά αγαπητότατος) Ευκλείδης θεώρησε πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να παραδώσει μαθήματα αριστερής πολιτικής κορεκτίλας στον Αλέξη Τσίπρα, που είχε πει τον Μητσοτάκη, πολιτικό απατεώνα!!

Ουφ, εδώ τελείωσε η Φωκνερικού μήκους πρόταση. Αλλά μαζί της τελειώνει και η υπομονή όλων ημών που αναμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ (με γεια το καινούργιο σήμα), επιτέλους, μια Αριστερή πολιτική (της οποίας το αντιπολιτευτικό μέρος, είναι…μόνο μέρος και όχι το σύνολο), στο ύψος των (τραγικών) περιστάσεων. Ούτε συν, ούτε πλην. Ακριβώς. Και η υπομονή (επειδή αποτελεί «χρήμα ανθρώπων»), δεν είναι μέγεθος ανεξάντλητο.