Καταστολή διά πάσα νόσον

[ Κώστας Καναβούρης / Ελλάδα / 29.03.20 ]

Το διάβασα και στην αρχή νόμισα ότι είναι χιουμοριστικό τρολ από το «Ποντίκι», που ανέβασε την είδηση με τίτλο «Στη μάχη για τον κορωνοϊό 35 ολοκαίνουργια περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.». Ύστερα όμως το έψαξα στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας και το γέλιο μου κόπηκε μαχαίρι.

Την ώρα που οι ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά, υποδομές στην μάχη εναντίον του κορονοϊού είναι τραγικές, την ώρα που το ΕΚΑΒ κινδυνεύει να καταρρεύσει από έλλειψη μέσων, ενώ διαθέτει ΜΟΝΟ ΜΙΑ (αριθμό 1) ειδική κάψουλα αεροδιακομιδής για όλα τα περιστατικά, για όλη την Ελλάδα, την ώρα που εκατομμύρια πετιούνται από το παράθυρο για να καταλήξουν στις τσέπες κλινικαρχών, καναλαρχών,… «επικοινωνιστών», την ώρα που συγκλονίζει η τραγική κραυγή γιατρού «το έχουμε πάρει απόφαση ότι θα μολυνθούμε όλοι» ( σ.σ. οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό), ε, ναι αυτή την ώρα της υπέρτατης μάχης για τη ζωή, η αστυνομία, δηλαδή η κυβέρνηση, δηλαδή ο Πρωθυπουργός, δηλαδή η δράκα των αγριάνθρωπων που βρήκε την ευκαιρία να ετοιμάσει την επόμενη μέρα με την οσμή των πτωμάτων στα ρουθούνια, διαφημίζει τα καινούργια μέσα καταστολής. Αυτή είναι η φρίκη που ετοιμάζουν.

Η διατύπωση κομψή σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Με την προσθήκη των οχημάτων αυτών ενισχύεται και αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των αστυνομικών υπηρεσιών… μπλα, μπλα, μπλα…»…  χειροκροτήματα.

Καταστολή διά πάσαν νόσον. Καταστολή της ζωής πάνω από όλα. Όταν λοιπόν αύριο θ’ ακούγονται οι σειρήνες των περιπολικών, όταν οι κατάφρακτοι θα περνούν μπροστά από την πόρτα μας, όταν δεν θα ξέρουμε αν το βράδυ θα επιστρέψουμε στο σπίτι έχοντας δουλειά (όσοι είχαν φεύγοντας το πρωί), θα ξέρουμε ότι η «επιχειρησιακή ετοιμότητα» της νεκροπολιτικής είναι λειτουργική στον ύψιστο βαθμό και η κοινωνική γαλήνη του θανάτου θριαμβεύει. Για να ζήσουμε. Ες αύριον τα σπουδαία λοιπόν.